Helyi hírek 2014. március 21. 14:45

In Memoriam Kishegyi Simon

In Memoriam Kishegyi Simon
Elhunyt Kishegyi Simon nyugdíjas címzetes iskolaigazgató, Nemesnádudvar díszpolgára. Csaknem két évtizede, hogy Kiskunfélegyházán is megismerhettük őt: a pedagógusi hitvallásáról híres, nagy tudású tanárt, igazgatót. A város, a félegyháziak befogadták.

Mint nyugdíjas pedagógus a civil szervezetekhez kötődött. Tagja volt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek, a Kiskun Múzeum Baráti Körének és a Pedagógus Nyugdíjas Klubnak.

Előadásokat, megemlékezéseket tartott, ahol lenyűgözte a hallgatóságot történelmi tájékozottságával, kiváló ismereteivel. Ötleteivel, tanácsaival, jó pedagógiai érzékenységével mindig gazdagította e szervezetek munkáját.

A Pedagógus Nyugdíjas Klub vezetőségi tagjaként formálta szemléletünket, segítette rendezvények sikerességét. Fontos volt számára a magyarok és a nemzetiségek sorsának alakítása, ápolása. Bemutatta a Bács-Kiskun megyében élő, hagyományaikat ápoló települések, nemzetiségek értékeit, ahová felejthetetlen kirándulásokat szervezett (Baja, Kalocsa, Nemesnádudvar, Hajós, stb.).

Szűkebb és tágabb környezetében sokat tett és dolgozott a magyarság és a nemzetiségek jó kapcsolata érdekében. Nyugdíjas korában is tartalmas és aktív életet élt. Munkássága, emberi kapcsolatai példaértékűek. Hiányát már betegsége idején is éreztük. Egy nagyszerű embert, társat, barátot veszítettünk el.

Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében.

Kövessen minket a Facebookon is!