Helyi hírek 2015. július 31. 10:20 Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Közeleg az újabb hőségriadó

Közeleg az újabb hőségriadó
Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk. Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt a hőség a hét közepétől fokozódik.

Szombaton derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk (a reggeli órákban főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok jelenhetnek meg, amelyek gyorsan feloszlanak), majd késő délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható.

Vasárnap nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de keleten délelőtt még csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. A Dunántúlon már a reggeli óráktól, keleten délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. Késő délután nyugaton ugyanakkor már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet.

A jövő hét elején a nappali gomolyfelhő-képződésből elsősorban keleten helyenként zápor, zivatar még kialakulhat, majd túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás, napról napra magasabb hőmérséklettel. Ismét beköszönt tehát a hőség, a jövő hét elhozza az idei nyár negyedik hőhullámát.


Fotó: met.hu - A jövő hét péntekéig modellezett hőskála



 

Kövessen minket a Facebookon is!