Helyi hírek 2015. július 31. 12:00

Aláírás- és adománygyűjtésbe kezd az MSZP helyi szervezete

Képgaléria
Aláírás- és adománygyűjtésbe kezd az MSZP helyi szervezete
Az MSZP helyi szervezete is csatlakozik a civilek által elindított népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelése, a gyermekvédelemre szorulók ingyenes iskolai étkeztetése, a kötelező kamarai tagság eltörlése, valamint az, hogy az országgyűlési képviselők mandátumuk idejére a fizetésük mellett ne kapjanak nyugdíjat. Emellett folytatják adománygyűjtési akciójukat az iskolakezdésre és a téli felkészülésre koncentrálva. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Tamás a párt helyi elnöke és Eszik Bence, a Societas országos alelnöke július 30-án.

Horváth Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: az MSZP népszavazási kezdeményezése a vasárnapi nyitva tartás ügyében nem jutott át a Fideszes bürokrácia útvesztőin. Pártja ugyanakkor úgy véli, hogy a társadalom többsége igényelné a véleménynyilvánítás lehetőségét. Ezért is vállalták, hogy csatlakoznak a „Rendszerbontó Népszavazás” négy kérdésének megválaszolásához szükséges aláírások összegyűjtéséhez. Tették ezt annak ellenére, hogy a népszavazást kezdeményező Új Magyar Köztársaság szervezettel nincsenek szoros kapcsolatban, több fontos társadalmi kérdésben eltérő is a véleményük . A kérdések viszont, amit megfogalmaztak, és az elérendő cél megegyezik a szocialisták értékrendjével, gondolkodásmódjával.

A véleménynyilvánításra feltett kérdésekről kifejtette: a vállalkozások százezreit sarcolják meg azzal, hogy kötelezően kamarai tagdíjat fizettetnek velük, miközben a befizetéseikért semmi ellenszolgáltatást nem kapnak. A tankötelezettség 18 éves korig való kiterjesztését pedig azért tartja fontosnak, mert egy közösség versenyképességét, gazdasági erejét tagjainak tudása és képzettsége határozza meg.

Fontosnak tartja azt is, hogy a rászoruló gyermekek ne csak az óvodai és iskolai időszakban, hanem az év 365 napján jussanak egészséges étkezéshez. Azt pedig felháborítónak tartja, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a közszférában dolgozó nyugdíjasok nem kaphatnak párhuzamosan munkabért és nyugdíjat, miközben ez a megkötés nem terjed ki az országgyűlési képviselőkre.

Az aláírásokat a párt aktivistái augusztus 10-éig  gyűjtik minden piacnapon a város központi terein.

Horváth Tamás hozzátette, hogy önkormányzati képviselőként is részt vesz az aláírásgyűjtésben, hiszen ez találkozási lehetőséget biztosít a választókkal. Az alkalmat lakossági fórumnak is tekinti, tehát várja mindenkitől, hogy elmondják ügyes-bajos dolgaikat, feltegyék kérdéseiket, és amiben tud, abban segíteni fog.

A sajtótájékoztatón Eszik Bence, a Societas országos alelnöke arról számolt be, hogy folytatják az eddigi sikeres adománygyűjtő akciójukat. Ezúttal, a közelgő tanévkezdésre való tekintettel, nemcsak ruhákat, hanem tanszereket, iskolatáskákat, használt tankönyveket is gyűjtenek, emellett továbbra is várják az otthon már feleslegessé vált, nélkülözhető ruhaneműket, gyermekjátékokat. Aki segíteni szeretne a rászorulókon, adományait mindennap leadhatja az MSZP Gorkij utcai székházában 8-tól 13 óráig. Aki nem tudja személyesen elvinni, jelezze szándékát interneten, telefonon, vagy levélben, és a helyszínre mennek érte.
 

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!