Helyi hírek 2015. augusztus 1. 08:25 Forrás: keol.hu

Új versenyautót készített a Kecskeméti Főiskola

Képgaléria
Új versenyautót készített a Kecskeméti Főiskola
Ünnepélyesen leplezték le a Kecskeméti Főiskola Formula Student „istállójának" rendezvényén a legújabb versenyautót. Az egyetemisták, főiskolások „mini" Forma 1-es versenyét Európa több országában is megrendezik: a kecskeméti csapat idén szeptemberben egy olaszországi versenyen vesz majd részt az új géppel.

Miért különleges a főiskola csapata?

- A csapat 4. éve vesz részt a versenyen

- A csapat létszáma csak 30 fő, mely évről évre erősen cserélődik

- A csapat ma főiskola bázisán jött létre, de nem áll a csapat mellett folyamatos oktatói támogatás (persze, azért kapnak segítséget)

- A csapat költségvetése töredéke az élcsapatok költségvetésének (1/100-a)

- A folyamatos nehézségek miatt a csapat évről évre fejleszt

- Az eredmény más formában jelentkezik

- A csapat lendülete töretlen, folyamatosan motiváltan dolgoznak a célok elérése érdekében
 

A Kecskeméti Főiskola Formula Student „istállójának" tagjai az idei szezonban a gyorsulási versenyszámra készültek kiemelten, ezért az új autónál a súlycsökkentésen volt a hangsúly. Ennek egyik pillére a futómű, ahol igyekeztek minél több alkatrészt karbonszálas kompozitra cserélni. Ezen kívül saját tervezésű féknyergeket használtak radiális felfogással, így lehetővé vált az általuk tervezett, különböző átmérőjű féktárcsák alkalmazása.

A Formula Student egy diákoknak indított mérnöki pályázat, ami évente kerül megrendezésre az Egyesül Királyságban és több kisebb méretű versenyen más országokban, mint például hazánkban is. A diák csapatok a világ minden tájáról pályáznak saját tervezésű, építésű, tesztelésű kisléptékű formula versenyautó stílusú járműveikkel. Az autókat statikus és dinamikus feladatokban mérettetik meg, ahol bírák különböző kritériumok alapján pontoznak. A versenyt az Institution of Mechanical Engineers működteti, így a szabályok megfelelnek az eredeti Formula SAE kiegészítő előírásainak.

A verseny célja hogy fejlessze és inspirálja a fiatal vállalkozó szellemű, innovatív mérnök hallgatókat. Nagyszerű alkalom, hogy a tehetséges hallgatók bemutassák tudásukat. Nagy teljesítményű mérnöki projekt, mely a mérnöki tudástól a managementig is terjed.

A versenyt először az USA-ban rendezték meg 1981-ben, Európában az Egyesült Királyságban 1998-ban. Jelenleg 4 kategóriában nevezhetnek a csapatok.



 

Kövessen minket a Facebookon is!