Helyi hírek 2015. augusztus 11. 18:00

Fiatalok is építik Félegyháza tajvani kapcsolatait

Képgaléria
Fiatalok is építik Félegyháza tajvani kapcsolatait
Két tajvani fiatal érkezett városunkba a nemzetközi diákcsere program keretében. Joanna és Mandy Félegyháza vendégeiként először az IBV Hungária Kft-nél, majd a Tourinform irodában töltötték gyakorlati idejüket. Ezen a héten a PRO-duck Kft. munkájával ismerkednek, illetve segítik munkájukat.

Az IBV-nél az üzem megismerését követően elsősorban a cég beszerzési, értékesítési munkájával ismerkedtek. Czinege Gábor ügyvezető elmondta, hogy a lányok nagyon érdeklődőek voltak. Ötleteket adtak a távol-keleti piacok, beszállítók felkutatására, sőt további segítségüket is felajánlották a búcsúzáskor.

Papp Viktória, idegenforgalmi referens arról számolt be, hogy a Tourinform irodában is hasznos két hetet töltöttek el a vendégek. Miközben figyelték a helyi turizmus alakulását, azt, hogy miként fogadják a hazai és külföldi vendégeket, milyen információkkal látják el őket, nagyon hasznos munkát is végeztek. Segítettek az idegen nyelvű kiadványok és térképek leltározásában. Egy kis lazításként bugaci tapasztalatcserére is sor került. A puszta lenyűgözte a vendégeket. Nagy sikert aratott a lovasbemutató, a Pásztormúzeum, ahol még a subákat is felpróbálhatták. Igazi élmény volt, hogy életükben először lovas fogatra ülhettek – mondta el a lányok félegyházi programjának szervezője.

A tajvani fiatalokat ezen a héten a PRO-duck Kft. fogadja. A cég szívesen vállalkozott vendéglátásukra, mert azt remélik, hogy marketing- és piackutatási tevékenységükhöz kapnak segítséget. Szükséges ez azért is, mert a vállalkozás az IBV-hez hasonlóan, nyitni szeretne a keleti piac felé.

Joanna és Mandy eddigi tapasztalatairól elmondta: Tajvanban olvastunk erről a lehetőségről, és úgy gondoltuk, hogy élünk vele. Érdeklődtünk a magyar kultúra iránt, és kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen területen próbálhatnánk ki magunkat, milyen lehetőségek kínálkoznak.Törekvésünket a nagykövetség is támogatta, finanszírozta.

A nyelvtől féltünk egy kicsit, mert anyanyelvünkön kívül elsősorban angolul tudunk kommunikálni. Félelmünk azonban hamar szertefoszlott. Mindent meg tudtunk beszélni, mindenütt kedvesen, segítőkészen fogadnak bennünket. Sok pozitív dolgot tapasztaltunk, és a magyar ételek is ízlettek. A város is gyönyörű. Most már nem félünk!

Magyarország tajvani nagykövete, Wen Lung-Tao az elmúlt év őszén látogatott el Kiskunfélegyházára. Csányi Józseffel találkozva megismerte a gazdaságfejlesztési törekvéseket, megszerette a várost, és ennek köszönhetően pályázhattak a tajvani fiatalok a tanulmányútra. A nagykövet jelezte, hogy hamarosan visszatér városunkba, és folytatják a megbeszélést a polgármesterrel, illetve a gazdaság szereplőivel az együttműködés további lehetőségeiről.  

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!