Sport 2015. augusztus 4. 08:25 Forrás: keol.hu

Kecskeméten fociznak az európai gyermekotthonok

Képgaléria
Kecskeméten fociznak az európai gyermekotthonok
A Műkertvárosi Sportcentrumban tartják ezen a héten a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjét, melynek technikai értekezlete és sorsolása a Kecskeméti Városháza dísztermében volt.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány (Hit és Sport Alapítvány) a Magyar Labdarúgó Szövetséggel - a rendezvény fő támogatójával - együttműködve rendezi meg idén is Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét.

A több napos sporteseménynek hagyományosan Kecskemét ad otthont, immár tizennyolcadik alkalommal. Európa 13 nemzetének 17 csapata összesen 35 mérkőzésen méri össze tudását Kecskeméten a következő napokban. Magyarországi tartózkodásuk ideje alatt a csapatoknak lehetőségük lesz kulturális programokon is részt venni, megtekinthetik a város nevezetességeit, a szerda délutánt pedig a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban töltik.

Az idei viadalra érkeztek fiatalok Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Horvátországból, Macedóniából, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovéniából, Szlovákiából és Ukrajnából is, emellett négy magyarországi gyermekotthon is kiállított egy-egy csapatot.

A rendezvény egyedülállósága abban rejlik, hogy a torna összes sportolója Európa valamely gyermekotthonában nevelkedik, és a kecskeméti sportesemény földrészünk egyik legnagyobbja az állami gondoskodásban élők számára.


Fotó: keol.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!