Sport 2015. augusztus 7. 15:15

Megerősített kerettel várják a bajnoki rajtot

Megerősített kerettel várják a bajnoki rajtot
Bő egy hónappal az NBII-es kézilabda bajnokság megkezdése előtt kialakult, körvonalazódik az előző szezonban ezüstérmes Kiskunfélegyházi HTK játékoskerete. A csapathoz öt új játékos érkezett az NBII-es Algyőtől és további hárman a Pick Szeged ifjúsági együttesétől. A gárdában kettős igazolással három játékos szerepel az NBI/B-s Algyő csapatából. A keret fiatalodott, bővült, erősödött, így minimális elvárás a dobogó megszerzése.

A Kiskunfélegyházi HTK új igazolásait Isán András technikai vezető ismertette.

A nyár folyamán megszűnt NBII-es Algyőből Berta László, Berta Tibor, Morva Tamás, Zombori Gergely és Szélpál András érkezik a csapathoz.

Az NBI/B-s Algyőtől kettős igazolással Gazsó Balázs, Miksi István és Pál Ádám szerepel Félegyházán.

A Pick Szeged ifjúsági csapatából három 1996-os születésű tehetség, Stefan Nándor, Szélpál Norbert és Fodor Tamás Szilveszter erősítheti a gárdát.

 

A több mint 20 fősre duzzadt keretben egy-egy poszton két játékos áll rendelkezésre. A távozók közé mindössze hárman tartoznak. Csőke Ákos úgy tűnik, hogy az NBI/B-s Algyőben folytatja, míg Horváth Bende Károly visszavonul. Rajtuk kívül várhatóan Bessenyei Imre hagyja el a csapatot.

A kapus pozícióban továbbra is Fekete Krisztián és Prezenczki István őrzi a hálót.

 

Az NBII dél-keleti csoportjában szeptember 20-án kezdődik a 2015/16-os szezon. A Kiskunfélegyházi HTK az 1. fordulóban a XVI. ker. KMSE otthonába látogat. Az együttes első hazai találkozóját szeptember 27-én az Újkígyós ellen vívja a Kész Arénában.

 

A csoportban 5 új csapat szerepel az előző idényhez képest. A XVI. ker. KMSE mellett a Kiskőrös, a Kiskunhalas, a Karcag és a Köröstarcsa is itt folytatja.

 

A feljutó Törökszentmiklósi Székács mellett a megszűnő Algyő és a Kiskunmajsa, valamint a Gyula és a Balassagyarmat nem tagja az NBII dél-keleti csoportnak.

 

A Kiskunfélegyházi HTK augusztus elején kezdte el a felkészülést Kiskundorozsmán. Augusztus 29- 30. között a megyei szövetség szervezésében kétnapos tornát rendeznek a Kész Arénában, a tervek szerint 4-6 csapat részvételével.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!