Sport 2015. augusztus 11. 11:55

Gerecs Attila a Mókusok új edzője

Képgaléria
Gerecs Attila a Mókusok új edzője
Kiválóan szerepeltek a Kiskunmajsai Mókusok tavasszal a Bács- Kiskun megyei női keresztfélpályás bajnokságban. Szoros csatában a harmadik helyet szerezték meg. Az idény lezárultával Zsadányi Szilvia és Rigó Tamás Gerecs Attilát kérte fel a vezetőedzői posztra, aki elvállalta a feladatot. A csapat heti két edzéssel Kiskunfélegyházán készül és az előttük álló szezonban is a dobogót célozza meg. A bajnokság kiírása a 2015/16-os idényben megváltozott, az eddigi keresztfélpálya helyett háromnegyed pályán játszanak a csapatok.

A Mókusok új vezetőedzője, Gerecs Attila eddig a Kiskunfélegyházi HTK utánpótlás korú gyermekeit garnírozta. Kihívásként tekint egy felnőtt leány csapat irányítására.

- Májusban keresett meg Zsadányi Szilvia és Rigó Tamás, hogy átvegyem a felnőtt csapatot. Tetszett az ötlet, jó megmérettetésnek tartom. Az együttes magját évek óta ismerem, a fiatalok képességeivel nem voltam tisztában. Nem csalódtam bennük, ügyesek a lányok.

 

Mennyire más egy leány felnőtt csapatot irányítani, mint a gyermekeket?

- Teljesen más, össze sem lehet hasonlítani. Az edzésmunka és a feladatok különböznek. A lányoknak ez egy örömjáték, szórakozás, míg a gyermekek inkább versengenek egymással, nagyobb a versenyszellemük.

- Edzéseket június vége óta tartunk szerdánként és pénteken. Gyakran játszunk a félegyházi utánpótlás csapatokkal. Megmérkőztünk a Városfölddel immár 2/3-ad pályán, jó erőfelmérő volt, 9-1-re nyertünk.

 

Milyen a játékoskeret?

- A keretbe 20 fő tartozik. Nagyjából összeállt a kép, hogy mit lehet játszani hatásosan. Többfajta taktikát kipróbáltunk, a hibákat kijavítjuk. A nagyobb 2/3-ad pályán 8+1 fő lesz csapatonként, 2*40 perces mérkőzéseket vívunk. A többi együttes is most ismerkedik a 2/3-os pálya rendszerrel, meglátjuk, hogy milyen eredményt érünk el. A bajnokság 10 csapatos lesz, szeptemberben kezdődik. A hazai találkozókat idén is Kiskunmajsát játsszuk.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!