Sport 2015. augusztus 10. 08:20

Bajnoki cím a cél

Képgaléria
Bajnoki cím a cél
Címvédésre készülnek a Kiskunfélegyházi HTK megyei I. osztályú csapatánál. A KHTK augusztus 8-án játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen 4-0-ra győzött a Mórahalom ellen. Az erőviszonyok alapján az előző évhez képest erősebb bajnokságra lehet számítani. A KHTK mellett a Tiszakécske, a Kecskemét és a Baja is esélyes az aranyra. A szezon augusztus 15-én rajtol, a félegyháziak szombaton 17 órától a Kiskunmajsát fogadják.

A csapat felkészüléséről, esélyeiről Busa Imre szakosztályvezető adott tájékoztatást:

- Túl sok változás nem történt a keretben. Két új játékos érkezett: Szabó Attila Tiszakécskéről, míg Mizsei Ferenc Kunszállásról igazolt át. Mélyítettük a keretet, mert a tavalyi szezon végén előfordult, hogy mindössze 2-3 cserével rendelkeztünk.

A vezetőedző továbbra is Némedi Norbert, segítője Kádár Tamás. Nádasdi Péter a KHTK II. csapatát irányítja a megyei II. osztályban Kertész János távozását követően.

Fontos kiemelni, hogy a KHTK II. kerete magfiatalodott. Az ifiből 21 játékos öregedett ki, ami annak köszönhető, hogy ettől a szezontól az U21 helyett ismét az U19 korosztály számít ifinek. A fiatal játékosok egy része a KHTK felnőtt keretében helyet kap.

 

Az első és a második csapat továbbra is segíti egymást.

- A Félegyházi Térségi Sportiskola és a KHTK között együttműködés alakult ki. Az utánpótlás korosztályok a sportiskolához kerültek át. A túlkoros ifisták kettős igazolással játszanak. A 95-96-os születésű játékosok a sportiskolához tartoznak, viszont kettős igazolással a KHTK bármelyik felnőtt csapatában pályára léphetnek. Öten edzenek a megyei I. osztályú együttessel: Farkas Gábor, Farkas Péter, Páli László, Fekete Dániel és Sánta Dávid. A hosszú távú terv beépíteni őket a felnőttek közé, lehetőséget kapnak a megyei II. és a megyei I. osztályú gárdában.

 

Célkitűzés a dobogó, a bajnoki cím.

- A nyár érdekesen alakult, a Híd SC és a Tompa nem maradt a megyei I. osztályban. Nem lett NB-s csapata a megyének, a Tiszakécske NBIII-as indulásához az MLSZ nem járult hozzá. A bajnokság erős lesz. A tavalyi NBI-es Kecskeméti TE és az LC  közös együttese esélyes a bajnoki címre. Az NBIII-ból kiesett Baja is erősített, a Tiszakécske ugyancsak fel szeretne jutni. Reális célja a KHTK-nak a dobogó, de az aranyért csatázunk.

- A KHTK II. a megyei II. osztályban szintén nehéz feladat előtt áll. 16 együttesre bővül a csoport. Erős csapatok jutottak fel (Hetényegyháza, Izsák).

 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!