Kultúra 2015. augusztus 10. 07:30

Az év olvasója

Az év olvasója
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2010-ben indította el az „Év Olvasója” sorozatot, amellyel évről évre szeretné kifejezni megbecsülését mindazoknak, akik hűséges látogatói a bibliotékának, illetve azoknak, akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyveket, részt vesznek a gyermek és felnőtt programokon.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is folytatni kívánja azt az előző években sikeresen útjára indult kezdeményezést, mellyel szeretné kifejezni megbecsülésünket mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében; azoknak, akik évek óta hűséges látogatók.

Mérlegelik, hogy ki hány könyvet kölcsönzött az adott évben, milyen rendszeresen látogatott el a könyvtárba, időben visszavitte-e a kivett olvasmányokat. A díjakat az októberi KÖNYVTÁRI NAPOK rendezvénysorozat keretein belül osztják ki.
 

A szokásokhoz híven jutalmazzák:

- Az Év Olvasóját (az az érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasó, aki az adott esztendőben a legtöbb dokumentumot kölcsönözte)

- Az Év Gyermekolvasóját (aki az adott esztendőben rendszeresen látogatta a Gyermekbirodalmat, valamint a legtöbb dokumentumot kölcsönözte)

- Az Év Olvasócsaládját (az a lehetőleg több generációból álló család, melynek tagjai érvényes tagsággal rendelkező, aktív könyvtárhasználók voltak az adott évben)

- Az Év Betűbölcsisét (a gyermekrészleg Betűbölcsi programján legtöbbször részt vett, érvényes babaolvasójeggyel rendelkező gyermek)

- Az Év Könyvtári Segítőjét (aki az adott esztendőben önkéntes munkájával támogatta a könyvtárat).



Fotó: archív - A Németh család lett az Év Olvasócsaládja 2014-ben





 

Kövessen minket a Facebookon is!