Helyi hírek 2015. augusztus 10. 09:00

Kalandos vakáció a könyvtárban

Képgaléria
Kalandos vakáció a könyvtárban
Valóban kalandos vakációt zártak pénteken a könyvtárban az olvasótábor résztvevői. A gyerekek minden foglalkozást Aszlányi Károly „Kalandos Vakáció” című művének olvasásával, feldolgozásával kezdték. Ezután megépítették a regényben szereplő kastélyhoz tartozó gazdaság makettjét, majd jöhettek az izgalmas kirándulások.

A vadászat rejtelmeibe a Róna Vadásztársaság puskása, Palanitus Róbert vezette be a fiatalokat. Többek között bemutatta a vaddisznó lest, és szólt a rókavadászat szabályairól is.

Szerda délelőtt megismerték, hogyan kötnek el a tanulmányozott regény főszereplői egy vonatot. Ehhez a témához kapcsolódóan látogattak ki a vasútállomásra, ahol betekintést nyerhettek a forgalomirányításba, a váltók és biztonsági rendszerek működésébe. De nem csak a kötöttpályás közlekedéssel ismerkedtek. A Süveges Autósiskolában a biztonságos kerékpározásról hallottak előadást, és kipróbálták a motor szimulátort.

A csütörtök délelőtt pecázással telt a Kiskunsági Horgászegyesület taván, a délután pedig - Rátkai Zsuzsanna vezetésével - festészettel a múzeum udvarán. A kalandos hét Szegeden, a Tisza-parti Élmény- és Kalandpartban zárult a résztvevők nagy megelégedésére.

 

s. r. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!