Helyi hírek 2015. augusztus 12. 13:15

Felbolydul a város!

Képgaléria
Felbolydul a város!
Számos nagyszabású program megrendezésére készül Félegyháza az elkövetkező időszakban. A Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozó, az augusztus 20-ai ünnep, a Paprika-Nap és a Libafesztivál egyaránt ezreket mozgósíthat. A rendezvények természetesen érintik a város mindennapjainak, közlekedésének rendjét is. Az ezzel kapcsolatos szervezési, biztosítási teendőket augusztus 11-én minden érintett részvételével egyeztették a városházán. Többek között döntöttek az útlezárások és forgalomkorlátozások időpontjairól is:

Augusztus 15. szombat:

A Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozóval kapcsolatos motoros felvonulás rendőri és polgárőri biztosítással kb. 14-14.30 óra között a Városi Parkerdő – 5. sz. főút – Kossuth L. u. – Izsáki út - KÉSZ Aréna Sportcsarnok parkolója útvonalon, illetve a visszavonulás biztosítása ugyanezen az útszakaszokon kb. 15.30-16 óra között a Parkerdőig.

Az oda- és visszavonulás idején a Kossuth L. u. az adott szakaszokon teljes lezárásra kerül.

Augusztus 20. csütörtök:

 Kossuth L. u.:

- 9.30 órától a Zrínyi u. – Lónyai u. közötti szakasz lezárása a Szent István téri ünnepi rendezvények biztosítására egészen az Arató felvonulás időpontjáig (kb. 13.30-ig).

- Kb. 11.15 órától 13.30 óráig az Izsáki úttól az 5-ös sz. főútig a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség segítségével teljes lezárás az Arató felvonulás biztosítására.

Várhatóan 2015. augusztus 17-e és augusztus 24-e között a Bajcsy-Zs. E. u. – 5-ös sz. főút sarkán található parkolóban vidámpark  kerül elhelyezésre , ezért a gépjárművezetők  a parkolót nem  használhatják ezeken a napokon.

2015. augusztus 19-én este lezárásra kerül a Béke téren a Spar áruház előtti parkoló egészen augusztus 20-án éjfélig a tűzijáték helyszínének biztosítása érdekében. A gépjárművezetők ezt a parkolót szintén nem  tudják használni ebben az időszakban. 

Augusztus 28. péntek:

A Paprika-Nap rendezvényeinek biztosítása érdekében a Korona u. teljes lezárásra kerül augusztus 27-én este 20 órától augusztus 28-án, pénteken 18 óráig.

Szeptember 2-6.

A XVII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál rendezvényeinek biztosítása érdekében az alábbi forgalom-korlátozásokra kerül sor:

Szeptember 2. szerda 20 órától:

-           Zrínyi u. Kossuth L. u. felöli elején a parkolók – Spar áruház mellett - lezárásra kerülnek.

-          Kossuth L. u. – Szent János tér sarkán a Raiffeisen Bank előtti parkoló lezárásra kerül.

-          Kazinczy u. Kossuth L. u. felőli elején a parkolók lezárásra kerülnek (a Kazinczy-udvar behajtójáig).

-          Mártírok útja Kossuth L. u. felőli elején mindkét oldalon a parkolók lezárásra kerülnek.

A lezárások szeptember 6-a, vasárnap kb. 14 óráig tartanak.
 

Szeptember 3. csütörtök
 

8 órától a Kossuth L. u. az 5-ös főúttól a Zrínyi u.-ig lezárásra kerül, a lezárás a Zrínyi u., a Kazinczy u. és a Mártírok útja elején az úttestre, valamint a Szent János tér belső macskaköves utcájára (Kossuth u.-tól a Desperado étteremig) is kiterjed. A lezárás szeptember 6. vasárnap kb. 14 óráig tart.

Szeptember 4. péntek

23 órától a Kazinczy u. további szakasza a Korona utcai torkolat utánig, illetve a teljes Korona u. (A Kazinczy u.-i szervizúton a kétirányú forgalom biztosítva lesz, de a járdán történő parkolás itt is tilos lesz.) A lezárás szeptember 5-e szombat 23 óráig tart.

Szeptember 5. szombat

13 órától a Kossuth L. u. teljes lezárása a Néptánc Felvonulás biztosítására kb. 14 óráig a vasútállomástól az 5. sz. főútig. 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!