Program 2015. augusztus 13. 10:20 Forrás: KTV - keol.hu

Új látványosságokat is kínál az idei Hírös Vágta

Képgaléria
Új látványosságokat is kínál az idei Hírös Vágta
Augusztus 22-én új helyszínen, az Izsáki úti Rudolf huszárlaktanya területén rendezik meg a Hírös Lovas Fesztivál és Huszártalálkozó keretében a Hírös Vágtát.

Kovács Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnöke szerint a korábbi helyszín, a KTE pálya szűknek bizonyult a vágta megrendezéséhez, a Rudolf huszárlaktanya viszont lehetőséget adott arra, hogy a budapesti Hősök terén lévőhöz hasonló, nagyívű, biztonságos pályát tudjanak kialakítani. Hozzátette: örömmel hallotta, hogy Magyarország egyik legjelentősebb huszárlaktanyája megújulhat, és egy komoly fejlesztés eredményeképpen a Kecskeméten létesítendő egyetemi városrész sportcentrumává alakulhat.

A megyei lovas szövetség elnökeként rendkívül fontosnak tartja, hogy ebben a centrumban a ló is helyet kapjon, hiszen annak idején kifejezetten erre a célra lett megépítve. Az idei Hírös Vágtára az egykori alakulótér körül építette egy négyszáz méteres lovas pályát, és a város vezetésének segítségével sikerült rendbe tenni a laktanya területét is. Itt a későbbiekben a futók, vagy éppen a kutyások is helyet kaphatnak majd, ahogy az egykori KTE pálya területén is.

Ladányi Kovács Zoltán annak a véleményének is hangot adott, hogy az esemény fontosságát mutatja, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a szabadságát megszakítva érkezik haza a Hírös Lovas Fesztivál és Huszártalálkozóra. Amelyen ebben az évben olyan huszáros, fáklyás, tábortüzes, puskaropogásos, ágyúdörgéses műsort is rendeznek, amilyennek a megrendezésére a laktanya felújítás után Ladányi Kovács Zoltán reménye szerint rendszeresen lehetőség lesz majd.

A programban új elem az is, hogy megemelték 16 indulóra a Hírös Vágta előfutamaiban startolók számát, mivel az új helyszínen kialakított pálya vonala megegyezik a Hősök tere pálya vonalvezetésével. Így egyszerre négy lovas indulhat majd egy-egy futamban (a KTE pályán csak hárman versenyezhettek egyszerre).
 

Tervezett program:

9.00 Huszártábor felállítása

11.00 Felvonulás: Izsáki út - Főtér - Izsáki út (1,8 km)

12.30 Fogat Vágta előfutamok

13.00 Kishuszár Vágta előfutamok

13.30 Huszárbandérium karüsszel bemutatója

14.00 Hírős Vágta előfutamok

14.30 Huszárjátékok

15.00 Huszártoborzó (tárogató, dudás, verbunkos néptánc)

15.30 Csikós síkverseny

16.00 Fogat Vágta (új verseny a Hírös Vágta történetében)

16.30 Kishuszár Vágta Döntő

17.00 Hírös Vágta döntő

17.30 Eredményhirdetés

18.00 Agárverseny

18.30 Bugaci Ménes lovasbemutatója

20.00 A Rudolf laktanya újra ragyog, tüzes lovas-show (új esemény a Hírös Vágta történetében)
 

Kiegészítő programok: állatsimogató, lovas szakkiállítás és vásár, hagyományos huszár ételek a Bugaci Karikás Csárda tálalásában, Fekete Béla magángyűjtő hintókiállítása.


Fotó: keol.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!