Helyi hírek 2015. augusztus 14. 09:30

Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat

Képgaléria
Gátér elkényezteti a fiatal művészpalántákat
Lassan országossá, nemzetközivé válik a gátéri művészeti tábor. Idén a község és a térség gyermekei mellett a fővárosból, Miskolcról és a Vajdaságból is érkeztek a kézművességgel, zenével és tánccal ismerkedni vágyó fiatalok. A fokozódó érdeklődés elsősorban a színvonalas szakmai programoknak köszönhető, de nem elhanyagolandó, hogy a falu lakói befogadták a programot, gyerekeikként kezelik a táborlakókat, és szeretettel gondoskodnak is róluk.

„Mini jubileumot” ünnepelünk idén, hiszen ötödik alkalommal rendeztük meg a tábort. 46 jelentkezőt tudtunk fogadni. Közülük többen évről évre visszatérnek, de 13 új vendég is érkezett. Foglalkozásainknak az évek során híre ment. A gyerekek mesélnek róla, barátaik pedig, akik kedvet kapnak hozzá, jelentkeznek a ”kalandra”. Ebben az évben a gitárjátékkal, modern tánccal, kézművességgel, a média és a színházi élet rejtelmeivel ismerkedhettek fiataljaink. Tették is ezt nagy szorgalommal.

Ami különösen kedvessé teszi a történetet, hogy a község lakói befogadják a vendégeket. Érdeklődnek irántuk, süteményeket, ásványvizet, ajándékokat hoznak nekik. Ennek köszönhetően minden táborlakó otthon érzi magát Gátéron – mondta el Jánosi Eszter főszervező.


s. r.  



 

Kövessen minket a Facebookon is!