Helyi hírek 2015. augusztus 14. 15:00 Forrás: Petőfi Népe

A polgárőr egyesület kineveli az utánpótlást

A polgárőr egyesület kineveli az utánpótlást
Első alkalommal szervezett napközis tábort a Lakiteleki Polgárőr Egyesület azzal a céllal, hogy kedvet csináljon a gyerekeknek az önkéntes szolgálathoz.

- Mivel nagyon kevés az utánpótlás és a középiskolásokat már nehéz megszólítani azt gondoltuk a kisebbeknek szervezünk polgárőr tábort - mondta el Madari Andor, az egyesület elnökhelyettese. Hozzátette: az első polgárőr táborba huszonhat 9 és 14 év közötti gyerek jelentkezett. Nem csak Lakitelekről, hanem a környező településekről, így Szentkirályról és Nyárlőrincről is érkeztek táborozók, akik különböző előadások és játékos foglalkozások keretében ismerkedhettek a polgárőrség feladataival.

Voltak kalandparkban, csónakázhattak, íjászkodhattak, de még a lövészetet is kipróbálhatták. Félegyházán a tűzoltóság munkájával, Kecskeméten pedig a rendőrökével ismerkedhettek meg. Egy nap a kerékpározás jegyében telt, amikor a rendőrök átvizsgálták a gyerekek biciklijeinek felszerelését. Ha hiányzott róla valami - világítás, prizma - megajándékozták őket a hiányzó biztonsági felszerelésekkel. A tábor a hétvégén vetélkedővel zárul, ahol KRESZ tudásukról és polgárőr ismeretekből adnak számot a gyerekek - részletezte Madari Andor.



 

Kövessen minket a Facebookon is!