Sport 2015. augusztus 15. 19:35

Kiizzadták a győzelmet

Képgaléria
Kiizzadták a győzelmet
Győzelemmel kezdte a megyei I. osztályú bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata. Az együttes augusztus 15-én a Kiskunmajsát győzte le 3-2-re hazai pályán. A kánikulában megrendezett összecsapáson végig a félegyháziak domináltak, ennek ellenére nehezen szerezték meg a három pontot a hősiesen védekező és kontratámadásokra építő vendégekkel szemben.

A mérkőzést jól kezdte a KHTK, amely már az 1. percben előnybe került Csurka Ádám góljával. (1-0)

A majsaiak biztos védekezésre törekedtek és gyors támadásokból próbáltak helyzetbe kerülni. A taktikájuk az első játékrészben működött is, a 21. percben előbb kiegyenlítettek, majd a 31. percben a vezetést is megszerezték. (1-2)

A vendégek mindössze 6 percig örülhettek, a 37. minutumban Ábel Zsolt egalizált. (2-2)

A szünetig nem változott az állás, a csapatok gól-gazdag első félidőt játszottak.

 

A fordulás után a KHTK dominált, kapuja elé szegezte a vendég együttest. A középre ívelgetett labdákból és az átlövésekből nem sok veszélyes szituáció alakult ki. A legnagyobb helyzet ekkor egy szögletből adódott, de a majsaiak védőjátékosa a saját kezére rúgta a labdát, majd sikeresen felszabadított. Az eset után 11-es reklamáltak a hazai játékosok, de a bírói sípszó elmaradt.

Az egyre fokozódó félegyházi nyomás végül a 73. percben érett góllá. Csurka Ádám kapott jó labdát és higgadtan a kapuba gurított. (3-2)

A KHTK ezt követően okosan tartotta a labdát, a majsaiak csupán a találkozó végén okoztak veszélyt, de nem tudtak betalálni.

 

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyházi HTK játékos-edzője szerint van még miben fejlődniük, ennek ellenére megérdemeltnek tartotta a győzelmet.

- Fontos három ponttal kezdett a csapat, nagyon nehéz volt megszerezni a győzelmet, de az egygólos különbség reális a két együttes között. Idény eleji a formánk, nagy meleg volt, örülök, hogy nyertünk. A helyzetkihasználás nem volt a legjobb. Kettő gólt kaptunk, talán lehettünk volna határozottabbak, hogy a kontra lehetőségeket megakadályozzuk. Fejlődnünk kell, még hosszú a bajnokság, tudunk ennél jobban is játszani.

 

Bács- Kiskun Megyei I. 1. ford. 2015. 08. 15.

Kiskunfélegyházi HTK- Kiskunmajsa FC (2-2) 3-2

Gólszerzők: 1. p. Csurka Ádám, 37. p. Ábel Zsolt, 73. p. Csurka Ádám ill. 21. p. Kitl Zoltán, 31. p. Nyerges Zoltán

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!