Helyi hírek 2015. augusztus 18. 21:00

Erősödő belga kapcsolat

Képgaléria
Erősödő belga kapcsolat
Eeklo, Kiskunfélegyháza belgiumi testvértelepülése a közelmúltban ünnepelte várossá válásának 775. évfordulóját. A flandriai régió egyik központi településének vezetése a gazdag kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel tarkított ünnepségre meghívta testvérvárosait is. Kiskunfélegyházát 13 fő képviselte.

A félegyházi delegáció tagjai amellett, hogy képviselték városunkat az ünnepségen, a kapcsolatok további lehetőségeiről is tárgyaltak. Egyetértés mutatkozott abban, hogy ennek legjobb módja, ha egyre több diák ismerkedik meg egymással, a kölcsönös látogatások során megismerve a különböző szokásokat, kultúrákat – mondta el Szűts Tamás a félegyházi delegáció vezetője.

A Testvérvárosi Egyesület belga kapcsolatokért felelős vezetőségi tagja hozzátette: a szeptemberi tanévkezdés után valamennyi iskolát megkeres annak érdekében, hogy megbeszéljék, milyen formában lehetne megoldani az együttműködést. A testvérvárosban hamarosan megszűntetik egyik iskola működését, ezért a megbeszélések során felajánlották, hogy a felszabaduló szemléltetőeszközöket, asztalokat és székeket szívesen átadják a félegyházi intézményeknek. Szó esett arról is, hogy Eeklo – mivel hamarosan felújítja kórházát - a félegyházi egészségügyi intézményt modern felszerelésekkel, ágyakkal, éjjeliszekrényekkel és ágyneműkkel tudná segíteni. A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának is szívesen juttatnak el ruhaneműt, cipőket és egyéb adományokat – tette hozzá Szűts Tamás.

A félegyházi küldöttség látogatását a Testvérvárosi Egyesület szervezte. A költségekhez az önkormányzat is hozzájárult, többek között a reptéri utaztatás költségeivel, illetve a gasztronómiai bemutatkozáshoz biztosított alapanyagokkal.
 

s. r.

 

   

 

Kövessen minket a Facebookon is!