Helyi hírek 2015. augusztus 22. 07:30 Forrás: Petőfi Népe

Bianka a tűsarkú cipőjét hétvégén stoplisra cseréli

Képgaléria
Bianka a tűsarkú cipőjét hétvégén stoplisra cseréli
A jászszentlászlói Kiss Bianka nyerte a közelmúltban a kiskunmajsai Fürdő Szépe versenyt. A tizennyolc éves lánynak nem ez volt az első korona a fején, már több hasonló versenyen is megmérettette magát. Bianka azonban nem csak szépségével öregbíti szülőfaluja hírnevét. A tűsarkút – a szurkolók örömére – gyakran stoplisra cseréli.

Kiss Bianka szépségére néhány éve egy gyermekszépségversenyen figyelt fel a szakma. Tizenöt évesen nyerte meg első szépségversenyét Budapesten. A fiatal lány az elmúlt évek alatt nagyon sokat változott, természetesen előnyére, amit versenyeredményei is igazolnak. A közelmúltban a Tőserdő Szépe versenyen harmadik helyezett lett, míg Kiskunmajsán a Fürdő Szépe versenyen fejére kerülhetett a korona.

- Nem gondoltam volna, hogy benne leszek az első háromban, tizennégy versenyző indult, de az ellenfeleim is nagyon szépek voltak. Nagy meglepetés volt számomra, hogy első lettem - szerénykedett Bianka, aki azt is hozzá tette, attól függetlenül, hogy szépségversenyekre jár, ugyanolyan átlagos lánynak tartja magát, mint bárki más. Azt is elmondta, szülei nagyon féltik a szépségipar buktatóitól, ám ennek ellenére mindenben segítik és támogatják. Minden versenyre elkísérik, ugyanúgy mint Bianka barátja is, aki egyébként nagyon féltékeny.

- Talán a családom és a barátom aggodalma tart vissza attól, hogy teljesen belevessem magam a szépségiparba. Pedig már több ajánlatot is kaptam, hívtak külföldre is, így például Olaszországba fotózásra. A Szeged Szépe válogatóján figyelt fel rám az olasz modellügynökség, de visszautasítottam az ajánlatukat. Nehéz döntés volt, ám fontosabb számomra a párkapcsolatom, mint a bizonytalan hírnév - hangsúlyozta a fiatal lány.

Elmondta, idén még több versenyen is megméretteti magát, augusztus 20-án Gyopárosfürdőn, decemberben Hódmezővásárhelyen és Szegeden indul. Azt is megtudtuk, Bianka nem készül különösebben ezekre a versenyekre. Szerencsés testalkata miatt nem kell diétáznia sem. Bátran elfogyaszthat egy-egy tányér pörköltet vagy akár hamburgert is. Koplalás helyett inkább sportol, ami segít hibátlan alakja megőrzésében. Ugyanakkor azt vallja, hogy az igazi szépség nem csontkollekció.

Bianka azonban nem csak szépségével, hanem sporttehetségével is büszkélkedhet. A szentlászlói szépség idén érettségizett a kiskunfélegyházi Constantinum Intézmény gimnáziumának sporttagozatán és több mint egy évtizede futballozik. A foci iránti rajongását bátyjaitól örökölte. Bianka a jászszentlászlói csapatban kezdett focizni, de gyorsan felfigyeltek tehetségére, így a fővárosban is bizonyíthatott. Sokáig a Fradi csapatában játszott. Számos rangos versenyen szerepelt. Szépségkirálynői címei mellett gólkirálynői elismerésére a legbüszkébb. Játszott az iskolai csapatban és a kiskunfélegyházi Mókusoknál is. Jelenleg a csengelei Zsákbamacskákban focizik, ma már inkább hobbi szinten. Ám azt is elmondta, semmivel sem cserélné fel a futballt, annyira megszerette ezt a játékot.
 

Semmiképp sem szeretne szülőfalujából elköltözni

Szeptembertől ismét a tanulásé a főszerep. Bianka a kiskunhalasi Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskolában vállalkozási és bérügyintéző képzésen folytatja tanulmányait. Szeretett volna a szépségiparhoz közel álló szakmát választani, de szülei biztatására inkább a biztosabb megélhetést kínáló képzés mellett döntött. Merthogy Bianka úgy tervezi, Jászszentlászlón marad. Semmiképp sem szeretne szülőfalujából elköltözni. És mint a legtöbb lány, ő is csupán boldog családi életre és gyerekekre vágyik.



 

Kövessen minket a Facebookon is!