Sport 2015. augusztus 26. 19:55

Sportszervező került a Kész Arénába

Képgaléria
Sportszervező került a Kész Arénába
A kosárlabdázás berkein belül ismert edzőt, Simon Zoltánt nevezték ki július elsejétől a Kész Aréna Városi Sportcsarnok sportszervezőjének. A vezető céljai között szerepel a csarnok kihasználtságának növelése, nagyobb rendezvények rendszeres megvalósítása. Emellett elérné, hogy több félegyházi lakos, sportszerető és fiatal látogassa az eseményeket, mérkőzéseket.

Simon Zoltán elmondta, elsőként a Kész Arénát eddig használó egyesületek programját térképezte fel, ami után kialakította saját terveit, elképzeléseit.
 

- A csarnok működését két részre bontottam. Hétköznaponként az iskolák és a helyi egyesületek edzenek itt, míg a hétvégén bajnoki mérkőzések és egyéb rendezvények valósulnak meg.
 

- A mindennapos testnevelés bevezetése több iskolánál teremhiányt eredményezett, ezért a Kossuth Lajos Szakiskola mellett szeptember elsejétől további iskolák is használhatják a Kész Arénát. A terem nagysága miatt egyszerre három testnevelési óra tartható.
 

- Délutánonként továbbra is a helyi sportegyesületek tréningeznek az Arénában. A kézilabdázók, a kosarasok és a szertornászok mellett telente a teniszezők számára is biztosítjuk a termet.
 

- A hétvégi bajnoki mérkőzések (futsal, kézilabda, kosár) mellett havi egy nagyobb rendezvény megszervezése a cél. Elsőként szeptember 11-én és 12-én NBI-es férfi kosárlabda tornát tartunk a Kecskemét, Jászberény, a Paksi Atomerőmű és a Szeged részvételével. Tervünk, hogy az általános iskolás gyermekek megismerkedjenek az élsporttal, testközelből láthassák a profikat.


- Emellett szeptemberben aerobic-napot szervezünk. A Főnix Dance 3 és fél órás programmal készül, a közönség bevonásával. Nagyszabású rendezvényként Kyokushin Karate magyar bajnokságnak ad helyt a csarnok. Később egy thai box gálát, harcosok éjszakáját terveznénk a küzdősportok szerelmeseinek. A programok között asztalitenisz emlékverseny, íjásztorna szerepel. Január végén a megyei labdarúgó szövetség segítségével teremfocit rendezünk. Ezenkívül birkózás, modellrepülők és modellautók bemutatója is várható. Az Astra női futsalcsapat ugyancsak szeretne egy nemzetközi tornát tartani és egyéb csapatok edzőtáborozása is megvalósítható később.

 

Simon Zoltán hozzátette, a Kész Aréna Magyarország egyik legjobb középkategóriás (1-3 ezer fős) sportcsarnokának számít. A rendezvények megszervezésénél azonban továbbra is nehézséget okoz a megfelelő minőségű szálláshelyek hiánya. A profi sportolók, külföldiek, válogatottak elhelyezése nem megoldott a városban.

 

- Fő cél a kihasználtság növelése, a fiatalok becsalogatása a csarnokba. Ehhez szükséges az iskolák segítsége. Együttműködve velük csoportosan is kilátogathatnak egy-egy nagyobb eseményre.

 

 

G. Z. 

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!