Helyi hírek 2015. augusztus 20. 13:30

Mesterségek dicsérete

Képgaléria
Mesterségek dicsérete
Szívet melengető gazdagságban tárja Félegyháza mesterembereinek kincseit a nyilvánosság elé a félegyházi ipartestület székházában augusztus 19-én, szerdán megnyílt kiállítás.

Mint azt Makai Lászlóné elnök elmondta: a több éves hagyományra visszatekintő eseménnyel többek között az a céljuk, hogy napjaink ifjú pályaválasztóinak mintát kínáljanak. Ugyanakkor arra is ösztönözni szeretnék a legkülönbözőbb szakmák tapasztalt képviselőit, hogy tudásukat, tapasztalataikat adják tovább a fiataloknak. A Régi szakmák és műhelyek bemutatása című kiállítást ezúttal Mindszentiné Kun Mandula festményei és grafikái tették teljessé.

A megnyitón jelen volt Szabó László, az IPOSZ alelnöke, a kiállítókat Csányi József polgármester köszöntötte. A látogatók augusztus 23-áig, naponta 9 és 18 óra között tekinthetik meg az asztalos, kádár, cipész, festő, szűcs, bábkészítő, szárazvirág-kötő, látványkovács, kékfestő készítő… klasszikus, olykor már-már a feledés homályába vesző eszközeit és végtermékeit, és Mindszentiné Kun Mandula alkotásait.
 

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!