Helyi hírek 2015. augusztus 24. 07:30

Ingyenes óvodai étkezés

Ingyenes óvodai étkezés
Szeptember elsejétől a 2015 évi LXIII. tv.a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvénynek az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkezés kiterjesztése érdekében történő módosítása alapján a gyermekétkeztetés ingyenes az óvodai nevelésben részesülő gyermek után ha:


- rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül

- tartósan beteg, v. fogyatékos, vagy olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek

- olyan családban él, amelyben 3 vagy több gyermeket nevelnek

- olyan családban él, ahol a szülő nyilatkozata alapján az 1 főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegnek a 130%-t (jelenleg 2015-ben 89.408,- Ft)

- nevelésbe vették.
 

Fontos információ még, hogy a jogosultságot igazolni kell hivatalos határozattal, vagy igazolással, melyet csatolni kell a szülői nyilatkozathoz. A gyermek az óvodában ingyenes étkezésben részesül az alábbi időpontoktól:

- ha rendszeres gyermekvédelmi határozattal rendelkezik, akkor a hatósági döntésben meghatározott jogosultság kezdő időpontjától, legkorábban az ellátás igénybevétel ének első napjától

- a többi esetben a jogosító feltétel fennállásának az intézményvezető részére történő bejelentését, illetve igazolását követő naptól!



 

Kövessen minket a Facebookon is!