Helyi hírek 2014. március 24. 15:39

Kikindán járt a Darvas küldöttség

Képgaléria
Kikindán járt a Darvas küldöttség
2014. március 21-én a Darvas József Általános Iskola 19 fős küldöttsége Kikindán járt. A Fejős Klára Általános Iskola már több éve a Darvas iskola testvériskolája. A kikindai iskola most ünnepelte fennállásának 202. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Darvas iskola 3.a osztályából 11, a felső tagozatosok közül pedig 5 tanuló képviselte az iskolát.

A közel 2,5 órás buszozás után a gyerekek és kísérőik bőséges reggelit kaptak, majd részt vettek a kikindai iskolások ünnepi rendezvényén. Az igazgató úr nagy szeretettel köszöntötte a magyar vendégeket, és üdvözletét küldte a Darvas iskola tanulóinak és az igazgatónőnek. A harmadikosok verselését, táncát és Katona Erzsike műsorát nagy-nagy taps jutalmazta, az igazgató úr pedig ajándékba pólókat adott a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A délután folyamán kézműves foglalkozáson és városnézésen is részt vehettek a félegyházi vendégek. A helyi plébános irodalmi délutánján a szerb gyerekek szavalatai, hangszeres játéka és az elmúlt közös élményekből készített videoklip megtekintése még tovább fokozta a hangulatot. A plébános úr nagy szeretettel ajánlott fel 10 saját, dedikált könyvét a Darvas iskola könyvtárának.

Mind a tanulók, mind a kísérő nevelők (a 3.a osztályt felkészítő Solymosi Ildikó, Fábián József igazgatóhelyettes és Szabó Márta) élményekkel gazdagon tértek vissza Félegyházára.

 

Kövessen minket a Facebookon is!