Helyi hírek 2015. augusztus 24. 16:00

Tiszta, karbantartott óvodák és bölcsődék várják a gyerekeket

Képgaléria
Tiszta, karbantartott óvodák és bölcsődék várják a gyerekeket
A nyári szünet után frissen festett és mázolt óvodák és bölcsődék várják a gyermekeket. Emellett novemberig valamennyi önkormányzati intézményben elvégzik azokat a karbantartási munkákat, amelyek balesetveszélyt hárítanak el, illetve a szakhatóságok által előírt kötelezettség. A képviselő-testület a munkálatokra 50 millió forintot biztosított. Az elvégzendő feladatok fontossági sorrendjét az intézményvezetőkkel egyeztetve alakították ki.

A Szegedi úti Óvodában a teljes festés és mázolás mellett kicserélik a csoportszobák ablakait, az épület udvari homlokzata pedig mészhomok téglaburkolatot kap. Az udvart feltöltik, annak érdekében, hogy az apróságok csapadékos időszakban is használhassák kedvenc játszóeszközeiket. Rendbe teszik az udvari kerítés omladozó vakolatát is.

Az idei munkák elvégzése elsősorban karbantartás jellegű, amely a tisztaság mellett, az épületek állékonyságát óvja – mondta el Mészáros Gábor. Az elkövetkező időszakban minden évben készül – az intézményvezetők bevonásával – egy felmérés arról, hogy milyen felújításra, fejlesztésre van szükség az önkormányzati intézményekben. Ennek alapján dönthet a testület az erre fordítható összeg nagyságrendjéről – tette hozzá a polgármesteri hivatal beruházási előadója.


s. r. 



 

Kövessen minket a Facebookon is!