Helyi hírek 2015. augusztus 24. 14:00

Ismét helytálltak a polgárőrök

Ismét helytálltak a polgárőrök
A Félegyházi Napok rendezvénysorozat kapcsán ismét rugalmasságról és talpraesettségről tettek tanúbizonyságot a félegyházi polgárőrök. Nem csak azzal, hogy „bevetésre készek” voltak éjjel és nappal, de segítségükkel egy vandál rongáló is rendőrkézre került.

Mint azt Papp Viktória, a rendezvény főszervezője elmondta: szerdán este már álltak a faházak a Béke téren (amelyek védelméről a félegyházi polgárőrök gondoskodtak), amikor egy arra járó, fiatalokból álló társaság egyik tagja széles jókedvében beszakította az egyik bódé oldalát. A polgárőrök a nyomába eredtek, és egészen a Szolnoki ABC-ig üldözték, ahol rendőri segítséggel elfogták az elkövetőt. A Félegyházán dolgozó meggondolatlan ózdi ifjúnak így felelnie kell meggondolatlan tettéért.

Papp Viktória hangsúlyozta: a helyi polgárőrök óriási segítséget jelenteken a városi rendezvények, programok biztosításában, az értékek és a közbiztonság megőrzésében. Legtöbbször puszta jelenlétük elég ahhoz, hogy megfékezze a rossz szándékkal érkezőket. „Nem lehet elégszer köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik szabadidejüket önzetlenül arra áldozzák, hogy mi mindannyian gondtalanul szórakozhassunk, pihenhessünk.” – fogalmazott a szervező.



 

Kövessen minket a Facebookon is!