Sport 2015. augusztus 25. 10:00

EB ezüstérmes lett Endre Krisztina

Képgaléria
EB ezüstérmes lett Endre Krisztina
Nagyszerűen sikerült a Keszthelyen megrendezett női junior Európa-bajnokság a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívója Endre Krisztina számára, aki 54 kilogrammban ezüstérmet szerzett. A félegyházi versenyző három mérkőzést vívott, a fináléban egy orosz bokszolóval szemben maradt alul a háromszor két perces menetek során.

Az EB-t kéthetes edzőtábor előzte meg, ahol Endre Krisztina többek között olasz játékosokkal készült. Az éles kesztyűzések és a kitartó munka meghozta az eredményt. Az EB-n elsőként egy ukrán, majd pedig egy olasz öklözőt győzött le. A döntőben jóval rutinosabb, tapasztaltabb orosz versenyzővel találkozott, aki ellen nem volt esélye az aranyéremre.

Krisztina elmondta, elégedett az eredménnyel, elsősorban a védekezésben fejlődne. Sokat számított a hazai keszthelyi publikum buzdítása. A fináléra Mihály János, a KHTK Ökölvívó Szakosztályvezetője is elkísérte.

Tervei szerint az őszi magyar bajnokságon az aranyéremért száll harcba és a válogatott tagjaként szeptemberben Lengyelországban szerepel. 

 

G. Z. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!