Helyi hírek 2015. augusztus 28. 07:30

Békés demonstrációt tart a Platán iskola szülői közössége

Békés demonstrációt tart a Platán iskola szülői közössége
Míg zajlik az ünnepélyes tanévnyitó augusztus 31-én, hétfőn 17 órától a Platán iskolában, addig az intézmény kapuin kívül békés demonstrációt tartanak a szülők. Így juttatják kifejezésre: nem kívánják a jelenlegi iskolavezetéssel megkezdeni az új tanévet. Erről a szülői közösség képviselői a rendőrséget is értesítették.


Mint arról korábban már hírt adtunk, Mester Ernő iskolaigazgató és Juhász Béláné tagintézmény-vezető megbízása visszahívásának kezdeményezését a diákok, a szülők és az alkalmazottak közösségei is támogatták, még április közepén. Az érintettek akkor azt hitték, hogy az új tanév már új reményekkel, új vezetéssel, új szellemiségben indul. Nem így lett.

– Április közepe óta türelemmel várjuk, hogy döntés szülessen, ugyanis a visszahívásról Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter hozhat döntést. Ez azonban a mai napig nem történt meg, a több mint négy hónap alatt semmilyen választ, vagy tájékoztatást nem kaptunk – számoltak be a szülők képviselői, akik most, hogy azt tapasztalják: az új tanévet is Mester Ernő iskolaigazgató és Juhász Béláné tagintézmény-vezető készül megkezdeni, tiltakozásuk békés kifejezése mellett döntöttek.

– Gyermekeinket beküldjük az évnyitóra, mi, szülők azonban a kerítésen kívül maradunk, mintegy jelezve, hogy nem változott meg a véleményünk április óta.

A szülők elmondták: nehezen hozták meg a döntést, de úgy érzik, minden demokratikus eszközt meg kell ragadniuk gyermekeik érdekében.

„Vajon milyen légkörben fognak együtt dolgozni azok a vezetők, akiknek a tevékenységével kapcsolatban komoly kifogások merültek fel, azokkal a szülőkkel, diákokkal és pedagógusokkal, akik egybehangzóan a változás mellett foglaltak állást?” – vetették fel a kérdést, hozzátéve: a legkevesebb, ami elvárható egy ilyen helyzetben, hogy kezdeményezésükre választ kapjanak.
 

T. T.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!