Helyi hírek 2015. augusztus 29. 07:30 Forrás: Plain-Rock Egyesület

Hátrányos helyzetű fiatalokat foglalkoztat a Rocktár

Hátrányos helyzetű fiatalokat foglalkoztat a Rocktár
A Plain-Rock Egyesület több, mint 13,2 millió forint uniós támogatást nyert a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100 %-os támogatással megvalósuló TÁMOP projekt keretében a Plain-Rock Egyesület 4 fő hátrányos helyzetű fiatal foglalkoztatását valósítja meg 12 hónapon keresztül.

A projekt céljaként négy fő hátrányos helyzetű, pályakezdő fiatal foglalkoztatása valósul meg 12 hónapon keresztül az egyesület által működtetett Rocktár Élőzenei Bázison. A projekt eredményeképpen növekszik az egyesület foglalkoztatási kapacitása, alkalmazotti létszáma, miközben összességében hozzájárul a konvergencia régiókban a nonprofit szervezetek kapacitásfejlesztéséhez. A munkavállalók szakmai fejlődését, kompetenciáinak fejlesztését, munka tapasztalat szerzését a 12 hónap során alkalmazandó mentor biztosítja.

Olyan fiatalok kerülnek bevonásra, akik nem szereztek középfokú képesítést vagy szakképesítést, vagy középfokú végzettséggel rendelkező személyek esetén az elmúlt hat hónapban nem álltak fizetett alkalmazásban. A munkavállalók az egyesület által működtetett Rocktár Élőzenei Bázis működtetésébe, szakmai tevékenységeinek kisegítésébe kapcsolódnak be. Beszerzésre kerül egy nagy teljesítményű keverőpult, egy laptop és egy nyomtató.

A fiatalok munkájuk során így megtanulják a keverőpult szakszerű használatát, elmerülhetnek a számítógép funkcionális használatában – jegyek, plakátok, szórólapok, információs kiadványok szerkesztésénél, nyomtatásánál. Kapcsolatot alakítanak ki a város iskoláival, az egyesület társszervezeteivel, egyéb intézményekkel. Várhatóan javulnak kapcsolati viszonyaik, kommunikációs készségük, s megtanulnak csapatban dolgozni, ami későbbi munkavállalásukat nagymértékben segítheti.

Az egyesület a hátrányos helyzetű munkavállalók projektbe vonásával újabb lépést tesz a hátrányos helyzetűek és a fiatalok támogatása tárgyában, miközben tovább segíti a félegyházi ifjúság kulturált szórakozását, a zenei ízlés formálását is.



 

Kövessen minket a Facebookon is!