Sport 2015. augusztus 29. 20:00

Kiütötte a Bácsalmást a KHTK

Képgaléria
Kiütötte a Bácsalmást a KHTK
Tovább folytatta kiváló szereplését a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttesre nem várt könnyű feladat, a vendég bácsalmásiak az elmúlt évek során mindig megnehezítették a félegyháziak dolgát. A küzdelmes mérkőzésen öngóllal került előnybe a KHTK, majd két szögletből talált be, míg a hajrában további két bombagólt jegyzett (5-1). A félegyháziak ilyen arányban is megérdemelten győztek a második félidőre teljesen széteső vendégekkel szemben.

A találkozónak ellentétes előjelekkel vágtak neki a csapatok. A KHTK két győzelemmel kezdte a szezont, míg a Bácsalmás még nyeretlen volt. 
Az együttesek rekkenő hőségben futottak ki a pályára és a szervezetten védekező vendégek jelentősen megnehezítették a félegyháziak támadás építését.

A vezetést egy öngóllal a 30. percben szerezte meg a KHTK, majd a szünetet követően többször is eldönthette volna a mérkőzést. 
A kihagyott lehetőségek végül nem bosszulták meg magukat, a 68. percben Csurka Ádám szögletből fejelt bomba gólt. A labda a felső lécről vágódott a hálóba. (2-0) 
Alig telt el két perc, tovább nőtt a félegyháziak előnye. Egy újabb szögletet követően Katona Balázs talált be közelről. (3-0)

Az összecsapás 3-0 után lefutottá vált, sőt a bácsalmásiak közül a 75. percben Harnos Zoltán Dánielt lerántásért második sárga lappal leküldte a bíró.
 

Az emberhátrányba kerülő vendégek a 85. percben pontrúgás után szépítettek. Tóth Péter, a KHTK hálóőre kiütötte a beszálló labdát, amit a szemfüles Szávuj Miklós az üres kapuba lőtt. (3-1) 
A bekapott talált nem zavarta össze a félegyháziakat, sőt meghozta lövőkedvüket. A 87. percben Golovics István futtából hatalmas gól rúgott a léc alá, míg Ábel Zsolt a 90. percben 30 méterről pókhálózta ki a hosszú felső sarkot. (5-1)

 

Egy nehéznek tűnő összecsapást a vártnál talán könnyebben, második félidei jó játékával nyert meg a KHTK.

 

Értékelés:
 

Némedi Norbert, vezetőedző, KHTK:

- A nagy meleg megnehezítette a dolgunkat. Az eredmény ellenére nem volt könnyű mérkőzés. Az ellenfél szervezetten védekezett. A Bácsalmás nagy átalakuláson megy át, új csapatot építenek, de továbbra is erősek. Jellemző rájuk a harcosság, szervezettség. Három győzelemmel kezdtünk, jól rajtoltunk, de hosszú még a bajnokság.

 

Bács- Kiskun Megyei I. 3. ford. 2015. 08. 29.

Kiskunfélegyházi HTK- Bácsalmási PVSE (1-0) 5-1
 

Gólszerzők: 30. p. Németh Ákos (öngól), 68. p. Csurka Ádám, 70. p. Katona Balázs, 87. p. Golovics István, 90. p. Ábel Zsolt ill. 85. p. Szávuj Miklós
 

Piros lap: 75. p. Harnos Zoltán Dániel (Bácsalmás) 
 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!