Sport 2015. augusztus 31. 20:10

Osztrák csapat nyerte a kézilabda emléktornát

Képgaléria
Izgalmas döntőt, színvonalas mérkőzéseket hozott az augusztus 29- 30-án megrendezett Czagány Károly Emléktorna a Kész Arénában. A versenyt a Bács- Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség szervezte meg, amelyen a megyei NBII-es együttesek mellett az osztrák SK Keplinger Traun is részt vett. Az ugyancsak harmadik ligás „sógorok” nem vették félvállról a tornát. A döntőben végig vezetve, minimális különbséggel 27-26-ra legyőzték a Kiskunfélegyházi HTK csapatát, így elhódították a kupát. Búslakodásra a félegyháziaknak sincs okuk, a felkészülési torna mindenképpen hasznos volt a bajnoki rajt előtt.

A hat csapatos Czagány Károly Emléktorna fináléjában az NBII-es Kiskunfélegyházi HTK és az osztrák SK Keplinger Traun végig izgalmas találkozót vívott. A félegyháziak kezdeti védelmi megingásait könyörtelenül kihasználták az osztrákok. Kemény védekezés után több indítás gólt szereztek és 3-4 gólos előnyre tettek szert.

A félegyháziak az első félidő végére felpörgették a játékot, majd kiegyenlítették az állást (14-14), de a szünetre a vendégek ismét vezettek (14-15).

A második félidő eleje ismét az osztrákoknak sikerült jobban, a félegyháziak többször is beérték később őket, de a vezetést nem tudták át venni. Az utolsó percben 26-26-os állásnál jogos büntetőből újfent a Keplinger Traun jutott előnyhöz, amely végül megnyerte a tornát (26-27).

 

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Kun István mind a torna színvonalával, mind pedig a rendezéssel elégedett volt.

- Az volt a célunk, hogy a Czagány Emléktornának megfelelő rangot adjunk. Azt gondolom, hogy az NBII-es csapatok mellett az NBI/B-s Vecséssel és a SK Keplinger Traun részvételével ezt elértük. A verseny minden együttesnek jól szolgálta a felkészülését.

 

Miksi István, a KHTK vezetőedzője a torna értékelése mellett az idei célokról is szót ejtett:

- Izgalmas felkészülési tornát vívtunk, sok új játékos érkezett a csapathoz. A verseny nagyszerű erőfelmérés volt, láthattuk, hogy hol tartunk a felkészülésben. Be kell építeni az új játékosokat, össze kell szoknia a társaságnak.

- Védekezésünk az első félidőben kicsit döcögős volt, de a szünet után összeszedtük magunkat. Az osztrák beállóssal nem nagyon bírtunk és a támadásban is voltak még hiányosságok, amiket ki kell javítanunk. A bajnokságban a dobogó a célunk, a többi a játékosokon műlik. Az előző szezonhoz képest erősödtünk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Három- négy forduló után az erőviszonyokat is megismerjük.

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!