Helyi hírek 2015. augusztus 31. 14:45

Munkahelykeresők segítése a Sorsok Házában

Képgaléria
Munkahelykeresők segítése a Sorsok Házában
A munkavállalási lehetőségekkel kapcsolatos előadásra, illetve beszélgetésre várták az ellátottakat és a külső érdeklődőket a Sorsok Házába augusztus 28-án. Az egyéni beszélgetésen olyanok is részt vettek, akiknek van munkahelyük, vagy részt vesznek a közmunka programban, de változtatni szeretnének.

Ellátottjaink nagy részének nincs munkalehetősége. Vagy azért, mert olyan készséghiányokkal bírnak, ami ezt nem teszi lehetővé, vagy, mert nincs munkahely, amely fogadná őket. Ezen szeretnénk változtatni azzal, hogy szakemberek adnak tájékoztatást a munkahelykereséshez szükséges módszerekről, és olyan ajánlatokat is keresünk, amelyek megfelelőek lehetnek a dolgozni akaróknak – mondta el Hajdú Julianna intézményvezető.

A programon részt vevők tájékoztatást kaptak a munkaerőpiac helyzetéről, képességeiket felmérő tesztet tölthettek ki, és tájékozódhattak a tanulási lehetőségekről is. Az előadók – elsősorban a gyárakban és mezőgazdasági területen – korrekt feltételekkel, munkahelyi ajánlatokat is tudtak tenni.
 

s. r. 



 

Kövessen minket a Facebookon is!