Helyi hírek 2015. szeptember 1. 07:30

Félegyháziak ajándéka Félegyházáról

Képgaléria
Félegyháziak ajándéka Félegyházáról
Pár hónappal ezelőtt arról döntött a városvezetés, hogy színvonalas ajándéktárgyakkal is hozzájárulnak Félegyháza arculatának formálásához. A Holló László Képzőművészkör és a Wesel Hugó Fotókör alkotóinak bevonásával el is készültek az első darabok, amelyeket sajtótájékoztatón mutattak be augusztus 31-én.

Ha külföldi -, vagy hazai vendégeinknek, barátainknak szeretnék kedveskedni egyedi, csak városunkra jellemző ajándékkal, akkor szeptember elsejétől már megtehetjük. A városháza alatti Tourinform irodában ugyanis megvásárolhatók a Kiskunfélegyháza jelképeivel díszített tárgyak, eszközök.

Miután Csányi József polgármester és Rosta Ferenc alpolgármester bemutatták a Félegyháza nevezetességeivel, jelképeivel díszített kerámiákat, tarisznyákat, képeslapokat, sőt a 2016-os naptárt is, elmondták: a program első fejezete zárult csak le. A képzőművészek már újabb termékcsaládon dolgoznak. A további fejlesztéshez pedig szívesen veszik a városlakók ötleteit, javaslatait is. Emellett azt is bejelentették, hogy szeptemberben pályázatot írnak ki, amelynek keretében a város jellegzetességeit megjelenítő fotókat várnak mindenkitől. A beérkező munkákat szakmai zsűri értékeli. A legjobbakat díjazzák, és – a szerzők hozzájárulása esetén – felhasználják a várost népszerűsítő kiadványok illusztrációjaként, illetve megjelentetik képeslapként.
 

s. r. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!