Helyi hírek 2015. szeptember 2. 14:30

Ünnep Tordán

Képgaléria
Ünnep Tordán
Háromfős delegáció: Balla László alpolgármester, Bense Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Kiss Gábor, a Testvérvárosi egyesületi tagja képviselte Kiskunfélegyházát az erdélyi testvérváros ünnepén, a Tordai városnapokon. A nagyszabású rendezvényt augusztus 28. és 30. között rendezték meg.

Mint arról a delegáció tagjai hazatérésük után beszámoltak, a rendezvény hivatalos megnyitóján – amelyet augusztus 28-án, pénteken 10 órakor tartottak a polgármesteri hivatal dísztermében – Torda polgármestere, Tudor Stefanie köszöntötte a vendégeket. Az eseményen jelen voltak a környező települések polgármesterei, közöttük Emil Boc volt miniszterelnök, kolozsvári városvezető, Mircea Irimie parlamenti képviselő, a városi intézmények vezetői, és számos testvérváros -Kiskunfélegyháza mellett Hódmezővásárhely, Bihartorda, a vajdasági Torontáltorda, és a lengyel Szydlowiec - küldöttsége.

A kiskunfélegyházi vendégeket Nagyosi-Szabó Csilla idegenforgalmi-és turisztikai projektvezető kalauzolta a városban. A Magyarországról érkező képviselők találkoztak és baráti beszélgetést folytattak a tordai magyar képviselőkkel: Ádámosy Klára és Csép Leyla képviselő asszonyokkal.

Balla László, Bense Zoltán és Kiss Gábor a változatos programok közül részt vettek egyebek mellett a Városkapu megnyitásán és a XV. alkalommal megrendezett Virágkiállításon, megtekintették továbbá László Dániel festőművész kiállítását. Szombaton délelőtt Torda polgármesterénél jártak, és a vendéglátókkal közösen értékelték az elmúlt év történéseit, javaslatokat tettek a kapcsolatok további fejlesztésére. Később a háromfős félegyházi delegáció megtekintette Torda főbb nevezetességeit – így a sóbányát és a Túri-hasadékot – majd részt vettek az esti koncerteken és az ünneplő tordaiakkal együtt élvezték a rendezvényzáró tűzijáték látványát. A félegyházi küldöttség vasárnap délután érkezett haza.

 

Fotó: Kiss Gábor

 

Kövessen minket a Facebookon is!