Helyi hírek 2015. szeptember 4. 13:20 Forrás: keol.hu

Kecskeméti lánglovag a legjobb fadöntő a tűzoltók között

Kecskeméti lánglovag a legjobb fadöntő a tűzoltók között
Kecskeméti az ország legjobb tűzoltó fadöntője - derült ki a Somogy megyei Ropolypusztán, ahol motorfűrészes tudásukat mérték össze a lánglovagok a III. Országos Tűzoltó Favágó Versenyen.

Az ország minden részéből érkeztek hivatásos tűzoltók, összesen tizenkilenc csapat vett részt az eseményen. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatai képviselték. A versenyzők három számban mérték össze erejüket: egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált számban.

A fadöntés versenyszámban a kecskeméti Mozsárik Lajos lett az első, így az ő nyakába került az aranyérem. A szintén kecskeméti Székely Csaba ötödik helyezést ért el.

Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagjai: Mozsárik Lajos c. tű. törzszászlós, Horváth György c. tű. zászlós, Sebők József c. tű. főtörzsőrmester, Székely Csaba c. tű. főtörzszászlós.

Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagjai: Nagy István c. tű. zászlós, Gyulavári Gergely c. tű. törzsőrmester, Benák János c. tű. főtörzsőrmester, Husti Krisztián c. tű. törzsőrmester.

Bács-Kiskun megye területén az átvonuló viharok során számos olyan káresemény - villanyvezetékekre szakadt nagyméretű faágak, kettéhasadt és kidőlt fák eltávolítása - felszámolásában kérik a tűzoltók segítségét, amikor a favágási, fakidöntési szakértelmükre van szükség. Mind a két tevékenység veszéllyel jár, komoly odafigyelést és pontos munkavégzést követel a tűzoltóktól.


Fotó: Kőhalmi Szilvia



 

Kövessen minket a Facebookon is!