Helyi hírek 2015. szeptember 5. 21:00

Sokan, sokat tesznek a „Virágos Félegyházáért”

Képgaléria
Sokan, sokat tesznek a „Virágos Félegyházáért”
2008 óta rendezzük meg a Tavaszi virágünnepet, azzal a céllal, hogy a múlt értékeit megőrizzük, a jelen szépségeit ápoljuk, a jövő szép városát alakítsuk, virágosítsuk, szépítsük. Ezzel párhuzamosan 2010-től indítottuk a „Virágos Félegyházáért Mozgalom” versenyt, amelyet idén, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesülettel megújítottunk. Felhívásunkra ebben az évben tizenöten jelentkeztek, bemutatva szép előkertjüket, virágos udvarukat, erkélyüket, amire joggal lehetnek büszkék – mondta el Kállainé Vereb Mária a szeptember 5-én, a verseny díjkiosztó ünnepségén.

Nagy Ágnes, volt félegyházi főkertész elmondta, hogy a „szépségversenyre nevezett kerteket, erkélyeket Kovács Gyulával, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjával és Pásztor Ferencnével, a VSZKSZ munkatársával közösen nézték végig. Szinte lehetetlen feladatnak bizonyult rangsorolni a látottakat. Mindenütt szépséggel, gondozottsággal, különös ötletek megvalósításával, és sok-sok érdekes virággal találkoztak. Versenyről lévén szó, mégis dönteni kellett:

A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Százszorszép Tagintézménye érdemelte ki a legszebb intézményi kert címet.

A legszebb előkertnek Vidéki Zsuzsanna levendulása minősült.

A társasházi közösségek közül a Colonia társasház (Majsai út 2/a) kertje nyerte meg leginkább a zsűri tetszését.

Lócskai Rozáliának (Deák Ferenc u. 1-5. II/50.) az erkélye bizonyult a legszebbnek.

A város legszebb virágoskertje címért járó ajándékot Juhász Imréné (Just Gyula u. 2/a) vehette át.

A helyezést elérőknek Rátkai Zsuzsanna a „Virágos Félegyházáért” motívumot tartalmazó plakettjét és emléklapot adott át Rosta Ferenc alpolgármester és Nagy Ágnes.

A versenybe benevező valamennyi jelentkezőt – Csányi Józsefnét, Fekete Pálnét, Szász Józsefet, Kocsis Editet, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárt, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskolát, a Dózsa György óvodát, Dr. Ivánné Baksa Évát, Tóth Sándornét, Fairy-L.A.L.A. Kft Belvárosi Szállót és a Szakmaközi Művelődési Ház Közhasznú Egyesületét – ajándékkal jutalmazták.
 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!