Sport 2015. szeptember 7. 11:55

A sakktáblára is felkerült a sült liba

Képgaléria
A sakktáblára is felkerült a sült liba
Egy sült libát tálaltak fel a libafesztivál V. Ludas Matyi sakkversenyén a díjkiosztás után. Amikor a gyönyörű, sakktáblára elhelyezett libát meglátták, mindenki arra gondolt, hogy a főzőmesterek kemencében sült ínyencségéről van szó. Meglepődtek azonban, amikor a szeletelésre került sor, ugyanis a kés a vágódeszkán és a sakktáblán is könnyedén áthaladt. Ekkor derült ki, hogy egy marcipános tortáról van szó. Csalódás azonban nem volt érzékelhető, minden szelet gazdára talált.

A „Pice 72” Sakk Klub és a KHTK sakszakosztálya szervezte verseny idén is népszerűnek bizonyult. 34 fiatal és felnőtt játékos ült a táblák mögé, hogy győzelemre vezesse hadseregét.  A nemzetközivé szélesedett versenyen nem hiányozhattak székelyföldi testvértelepülésünk, Korond sakkozói sem, de a félegyháziak mellett Szolnokról, Ceglédről, Kiskunhalasról és Röszkéről is neveztek játékosok.

A verseny vándorserlegét ezúttal Karsai István vehette át, második helyen végzett Kemény Csaba (mindketten kiskunfélegyházi versenyzők). A harmadik helyezést a Bugac színeiben induló Juhász Barbara szerezte meg.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!