Helyi hírek 2015. szeptember 8. 10:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzés a tanyán

Képgaléria
Bűnmegelőzés a tanyán
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály főelőadója tartott előadást az Útkereső Kiemelten Közhasznú Egyesület elnökének felkérésére 2015. szeptember 6-án „A bűnmegelőzés helyzete a tanyavilágban”, illetve „Áldozatvédelem, áldozatsegítés” témakörökben és válaszolt a felmerült kérdésekre.

Az Útkereső Egyesület 2015. évben eredményesen pályázott az „Éljen meg tanyán!” program megvalósítására, mely - egy öt napos rendezvénysorozat keretében - a mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vagy foglalkozni szándékozó, információk iránt érdeklődő emberek szakmai ismereteinek bővítését tűzte ki célul.

A programot a Kecskeméten és környékén található önfenntartó gazdaságokban mutatják be, ahol a bűnmegelőzési szakelőadó mellett - többek között - tanyás gazdák, könyvelő, banki szaktanácsadók, falugazdász, tanyagondnok tartanak előadást, konzultációt, tréninget a részvevők számára.

A rendőrségi szakelőadó felkérését a meghívottak bűnmegelőzési ismereteinek - áldozatvédelmi, vagyonvédelmi - bővítése, a tanyán élők áldozattá válásának megelőzése motiválta. Az előadást követően a jelen lévő 20 ember kötetlen formában kapott kérdéseire választ, valamint rendőrségi ajánlásokat tartalmazó tájékoztató anyagokat vihettek magukkal.



 

Kövessen minket a Facebookon is!