Gazdaság 2015. szeptember 12. 08:25 Forrás: NAV

Szja 1% - a hó végéig regisztrálhatnak a civil szervezetek

Szja 1% - a hó végéig regisztrálhatnak a civil szervezetek
Az a civil szervezet, amely 2016-ban részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból és még nincs regisztrációja, a 15EGYREG adatlapon tudja azt megtenni 2015. szeptember 30-ig. A határidő jogvesztő.

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz a 15EGYREG nyomtatványt annak a civil szervezetnek, amely 2016-ban szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a. A határidő jogvesztő, tehát aki idén elmulasztja a regisztrációt, az jövőre nem lehet kedvezményezett, vagyis nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

2015-ben kizárólag azok a civil kedvezményezettek részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig elektronikusan regisztráltak a NAV-nál. A NAV internetes honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható az érvényesen regisztrált civil szervezetek listája, az abban szereplő szervezeteknek nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk.

Köztartozás esetén a NAV a felajánlott összeg megfelelő részét a köztartozás kiegyenlítésére átvezeti és a fennmaradó összeget kiutalja.





 

Kövessen minket a Facebookon is!