Helyi hírek 2015. szeptember 12. 14:00 Forrás: Szent István Templom

Erdélyben járt a Szikla-csoport

Képgaléria
Erdélyben járt a Szikla-csoport
A Szikla ifjúsági közösség 2008 márciusában alakult meg ambíciózus fiatalok szervezésében. A közösség napjainkban is szeretettel várja a 18-30 év közötti fiatalok bekapcsolódását. A csoporttalálkozókat kéthetente tartják a szombat esti szentmise után az Újtemplom közösségi házában. A közös imádkozás, bibliaolvasás mellett különféle, az egyetemista korosztályt érdeklő témákról beszélgetnek, ifjúsági énekekkel, időnként filmnézéssel, játékkal tarkítva. Rendszeresen szerveznek közös programokat is: biciklitúrát, farsangi bulit, városnézést, évente csoportkirándulást. A csoporttagok önkéntes alapon karitatív munkát is végeznek (pl. beteglátogatás a kórházban, ruhaválogatás).

Augusztus elején indult útnak a csoport, hogy felfedezze Erdély szépségeit. A kis csapat már régóta, lelkesen készült olyan információkkal, képekkel, izgalmas legendákkal, amikkel érdekesebbé tették a kirándulás során látott helyszíneket.

Aradon megnézték a vértanúk emlékhelyét, ahol koszorúk, magyar nemzeti szalag és gyertya emlékeztetett a régmúlt szomorú eseményére. Az 1848-as emlékhely után ellátogattak a Hunyadi várhoz. Sok megmaradt, feltárt és restaurált emléket, szobrot, érmeket, bútorzatot, valamint korhű ruhába öltöztetett bábut láttak. Következő állomásuk Gyulafehérvár volt, ahol megcsodálhatták az Érseki Székesegyházat, majd a városközpontban tett rövid látogatásuk alkalmával megkóstolhatták az igazi erdélyi kürtőskalácsot. A látnivalók után a közösség elindult szálláshelyére, Korondra.

Másnap Farkaslakára indultak, ahol a Jézus Szíve kilátóból csodálatos panoráma tárult a csapat tagjai elé. Csíksomlyón a kegytemplomban közösen imádkoztak és énekeltek a Szűzanyához. Ezt kövbetően a csíksomlyói búcsú helyszínén énekkel dicsőítették az Urat. Rövid hargitafürdői kitérő után, visszatértek Korondra.

Az utolsó napon meglátogatták a Békás-szorost, mely próbára tette a sík vidékhez szokott alföldi embert. A szokásos hatalmas tömeg és kirakodó vásár mellett a meredek sziklákban és a mellettük folyó hegyi patakban is gyönyörködhettek.
 

Rőfi Géza - Szikla Ifjúsági Közösség



 

Kövessen minket a Facebookon is!