Sport 2015. szeptember 12. 16:20

Gólzáporos mérkőzésen kapott ki az Astra

Képgaléria
Gólzáporos mérkőzésen kapott ki az Astra
Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is vereséggel kezdte a női NBI-es futsal bajnokságot az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Az együttes szeptember 12-én a Debrecennel szemben maradt alul hazai pályán, a Kész Arénában. A találkozón számtalan helyzetet láthatott a publikum, az Astra rengeteg lehetőséget kihagyott, ami megbosszulta magát a szervezetten védekező és kontratámadásokra építő vendégekkel szemben.

A mérkőzést dekoncentráltan kezdte az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. A DEAC már az első percben előnybe került, öt perc után pedig már két góllal vezetett. (0-2)

Az Astrának ezt követően gyorsan összejött az egyenlítés, Zimányi Kovács Anikó és Szabó Boglárka talált be ekkor. (2-2)

A vendégek gyors ellentámadásokra építkeztek és ismét előnyt szereztek. További három góljukra csak Gál Tímea tudott válaszolni a szünetig. (3-5)

 

A fordulás után az első félidő elejéhez hasonlóan ismét betalált a Debrecen, amely szervezett védekezéssel próbálta megőrizni háromgólos előnyét. (3-6)

Az Astra az utolsó negyedórára rendezte sorait, beszorította kapuja elé az ellenfelet és a sok elpuskázott helyzet ellenére Nagy Anett két találatával egy gólra felzárkózott. (5-6)

A pontosság ezen a napon hiányzott az Astrából. Többször is egyenlíthettek volna, de a debreceni kapus Horváth Renáta nagyszerűen védett.

 

Az Astra vereséggel kezdte a 2015/16-os szezont, Dombó János vezetőedző elsősorban a pontosságot hiányolta csapatától:

- Aki kint volt láthatta, hogy kevés játékossal tudtunk részt venni a mérkőzésen. Az ellenfél az első félidőben mindössze hétszer rúgott kapura, abból öt gólt szerzett. Nem koncentráltak eléggé a játékosaim, a helyzeteket nem lehet büntetlenül kihagyni. A bajnokság alapszakasza március 20-ig tart. Kilenc együttesből az első nyolc vehet részt a rájátszásban. Csupán a rájátszásbeli helyezés függ az alapszakasztól.

 

Női Futsal NBI 2. ford. 2015. 09. 12.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls- DEAC (3-5) 5-6

Gólszerzők: 6. p. Zimányi Kovács Anikó, 8. p. Szabó Boglárka, 17. p. Gál Tímea, 27. p. Nagy Anett, 35. p. Nagy Anett ill. 1. p. Kota Gabriella, 5. p. Kota Gabriella, 12. p. Kota Gabriella, 14. p. Lovas Anna, 18. p. Lovas Anna, 21. p. Lovas Anna 

 

G. Z.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!