Sport 2015. szeptember 14. 15:45

Kikapott az Atomerőmű, a Szeged nyerte a tornát

Képgaléria
Fordulatos döntővel, meglepetés eredménnyel zárult az I. Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupa a Kész Arénában. A négyestorna döntőjébe a szegedi Naturex Szedeák és a paksi Atomerőmű SE jutott be. A finálét a szegediek nyerték 71-67-re, a bronzmérkőzésen a KTE-Duna Aszfalt győzött a JP-Top Cop Jászberény ellen. A felkészülési tornával a csapatvezetők és a kilátogató szurkolók is elégedettek voltak. A tervek szerint jövőre is megvalósítják a rendezvényt. A torna legjobb játékosává (MVP) a szegedi Andrija Csiricset választották.

A kétnapos torna első napján szegedi és paksi siker született, így biztossá vált, hogy ez a két csapat játssza a finálét.
 

A döntőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünetben két ponttal 35-33-ra a Szeged vezetett. Nikola Lazic tanítványai a harmadik negyedben nem tudták megőrizni előnyüket, ekkor úgy tűnt, hogy az Atomerőmű átveheti az irányítást.

A hajrá a Szegednek sikerült jobban, négy perccel a vége előtt visszavették a vezetést (63-62), majd megtartották előnyüket. (71-67)

 

A Naturex Szedeák vezetőedzője, Nikola Lazic szerint megérdemelt győzelmet arattak.
 

- Fontos mérkőzés volt, egy rivális csapat ellen nyertünk. Gratulálok a fiúknak, de ez még csak egy felkészülési találkozó, sok munka vár még ránk a bajnokságig. A szezon előtt több sérültünk van, meglátjuk, hogy a felépülésük után mit tudunk elérni. Idén is jól szerepelnénk a férfi NBI-ben.

 

A négyes tornát Simon Zoltán, a Kész Aréna sportszervezője hozta tető alá. Elmondása szerint szükségesek a hasonló színvonalú sportesemények. A szurkolók és a gyerekek testközelből találkozhatnak példaképeikkel ezáltal.
 

- Ebben a városban van egy viszonylag szűkebb réteg, akiket érdekelnek a labdasportágak. A tornával szinte egy időben rendezték meg a közel telt házat hozó KHTK - Kecskemét labdarúgó mérkőzést, ami sok nézőt elvitt. Ennek ellenére többen voltak a döntőn, mint az első napon. Izgalmas meccseket láthatott a publikum, szakmailag színvonalas találkozókat vívtak a csapatok. Megfogalmaztuk azt a célt, hogy jövőre is megrendezzük a tornát. Be kell szoktatni a nézőket a sportcsarnokba, amit hasonló rendezvényekkel lehet elérni.

 

Eredmények:

Döntő:

Atomerőmű SE - Naturex Szedeák 67-71

 

Harmadik helyért:

KTE-Duna Aszfalt - JP-Top Cop Jászberény 73-64


 

G. Z.



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!