Helyi hírek 2015. szeptember 13. 13:20

Kánikula lehet a hét közepén

Kánikula lehet a hét közepén
Nyárias napok elébe nézünk, a dél, délnyugat felől fölénk áramló meleg levegőnek köszönhetően a jövő hét elején 25-30 fok közé, a hét közepén sok helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet délutánonként, sőt csütörtökön délen akár 35 fok is lehet – írja előrejelzésében az Időkép.

A melegedő tendenciát csupán egy hétfő éjjel érkező gyenge hidegfront zavarhatja meg, akkor több helyen is kialakulhatnak záporok, néhol zivatarok. A front azonban gyorsan távozik, keddtől dél, délnyugat felől ismét egyre melegebb légtömegek árasztják el hazánkat.

Az erőteljes melegadvekció erős déli, délnyugati széllel társul majd, mellyel szeptember közepéhez képest szokatlanul meleg levegő áramlik térségünkbe: szerdán 28-33, csütörtökön 30-35 fok várható a legmelegebb órákban, sőt van esély rá, hogy délen még ennél is kissé magasabbra szökjön a hőmérséklet, jó eséllyel a korábbi melegrekord is megdőlhet.

A legfrissebb számítások szerint pénteken nyugat, északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal és megerősödő északi, északnyugati széllel hidegfront érkezik, hétvégére visszatér az időjárás a normális kerékvágásba.




 

Kövessen minket a Facebookon is!