Helyi hírek 2015. október 11. 15:30

Legyen Félegyháza a nyertes! Szavazott már?

Legyen Félegyháza a nyertes! Szavazott már?
2013 szeptemberében indult útjára a „Megszépül a Városom” kezdeményezés hét építőipari cég részvételével, amelynek keretében egy fővárosi kerület vagy egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon.



Az elmúlt 2 esztendőben Veszprém, és Esztergom lakói lettek gazdagabbak egy-egy felújított közterülettel. 2015. szeptember 2-án újra indult a szavazás, amelyre 2016. január 10-ig várják a voksokat, hogy jövőre ismét megszépülhessen egy város, vagy budapesti kerület közterülete. A városokra a projekt honlapján, a (http://megszepulavarosom.hu/) oldalon lehet leadni a szavazatokat.

A hét kezdeményező a (Mapei Kft., RAVAK Hungary Kft., ROLL-LUX Árnyékolástechnikai és Kereskedelmi Kft., ELKO EP HUNGARY Kft., Cetelem Bank Zrt., Bramac Kft., enHome) ezzel a programmal arra szeretnék felhívni mindnyájunk figyelmét, hogy felelősséggel tartozunk lakókörnyezetünkért, és a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színtereit. A tavaly Veszprémben átadott fitnesz eszközök és az idén Esztergomban átadott játszótéri eszközök is ezt a gondolatiságot valósítják meg.

Az elmúlt 2 esztendőben igazi országos programmá nőtte ki magát a kezdeményezés, hisz több mint 55 ezer embert sikerült összefogásra, szavazásra buzdítani, 130 ezer leadott szavazatot regisztrálni, 24 vidéki város és 23 budapesti kerület vett részt a versengésben. A nyertes városokban pedig egyre több helyi cég áll a kezdeményezés mellé, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a programot.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a felújítás idén is kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág,- fa,- bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására, játszótéri eszközök vásárlására és beszerelésére, kerítés felújításra ill. cseréjére, közterületi pavilonok-ülő sarkok kialakítására, közterületi szobrok állítására, vagy fitnesz eszközök telepítésére.

A nyertes kihirdetését követően pedig a projekt képviselői a nyertes vidéki város vagy budapesti kerület polgármesterével – vagy az esztergomi példához hasonlatosan a közösség bevonásával, szavazattal – közösen döntik el, hogy a település melyik közterülete szépüljön meg.

2015. szeptember 2-a és 2016. január 10-e között lehet ismételten szavazni, a megvalósítási munkálatokra pedig előreláthatólag 2016. április 1. és 2016. július 29. között kerül majd sor. A programról bővebb információ a http://megszepulavarosom.hu/ weboldalon vagy a projekt Facebook oldalán található.
 

Ön is szavazzon Félegyházára, ne hagyja, hogy szeretett városa orra elől, egy másik település vigye el a lehetőséget! Segítsen Félegyházának, hogy még szebb legyen!




 

Kövessen minket a Facebookon is!