Helyi hírek 2015. szeptember 16. 16:30

Tudatos étkezés az egészség megőrzéséért

Képgaléria
Tudatos étkezés az egészség megőrzéséért
Az egészségtudatos étkezés fontos kérdése, hogy miként tudunk a tömegétkeztetésben is egészséges, mégis ízletes ételeket kínálni. Ezek voltak a fő témái a szeptember 16-ai „Egészségkonyha projekt” keretében megtartott rendezvénynek. A városházán megtartott összejövetelen a közétkeztetésért felelős szakemberek, vendéglátósok és a nagycsaládosok képviselői egyaránt részt vettek.

Az „Egészséges Bács-Kiskunért” program keretében megtartott esemény résztvevőit Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte. Ezt követően dr. Lehoczki Károly megyei tisztiorvos tartott előadást, amelyben felvázolta a megye lakosságának korántsem kedvező egészségügyi állapotát.

Horváth Tünde, a megyei kórház diabetikusa arról szólt, hogy mit lehet tenni a betegségek (elhízás, diabétesz, érrendszeri megbetegedések) megelőzéséért, és milyen fontos szerepe lehet ebben a bio élelmiszereknek.

A jelenlévők részletes tájékoztatást kaptak a közétkeztetési szabályok várható változásairól, és természetesen lehetőség nyílt konzultációra is az előadókkal, illetve egymással.

s. r.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!