Program 2015. szeptember 17. 13:30 Forrás: Petőfi Népe

Az árva kutyáknak gyűjtenek

Az árva kutyáknak gyűjtenek
Önkéntes segítők szerveznek jótékonysági estet Kiskunfélegyházán, ahol a menhelyre került árva kutyáknak gyűjtenek. A menhelyen – ahol egyébként 70 kutyát tudnak kényelmesen befogadni – most is telt ház van.

A menhely munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy jobb körülményeket biztosítsanak a kutyáknak és a dolgozóknak egyaránt. Ezt a célt szolgálta az a sikeres pályázat is, melynek köszönhetően az elmúlt hónapokban szinte teljesen megújult a félegyházi kutyamenhely.

A létesítményt működtető Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány 24,4 millió forintot nyert arra, hogy komfortosabbá tegyék az állatmenhelyet. Ezt az összeget azonban nem utalták egyből az alapítvány számlájára, a civil szervezetnek előre meg kellett volna finanszíroznia a fejlesztést. Ám az alapítvány éves bevétele mindössze 2 millió forint, így ebből az összegből képtelenség lett volna a beruházást elindítani, ezért az önkormányzattól kértek segítséget. A képviselő-testület kamatmentes visszatérítendő támogatást adott a beruházás megvalósításához – tudtuk meg Marancsikné Némedi Erzsébettől, az alapítvány titkárától.

Ebből az összegből nem csak a kutyakenneleket újították fel, hanem az előírásoknak megfelelően a menhely dolgozóinak öltözőt, tusolót is létesítettek. Ugyanakkor kialakítottak egy közösségi teret is a gyerekek számára. Itt természetesen állat- és környezetvédelemmel kapcsolatos órákat tartanak majd óvodásoknak és iskolásoknak – fűzte hozzá Huszka Tamás a menhely vezetője. Az állatvédődtől azt is megtudtuk, a fejlesztés során számtalan olyan plusz kiadás jelentkezett, amit már nem fedezett a pályázati támogatás, ezért szinte teljesen kiürült a menhely kasszája. Ezért is jelent nagy segítséget számukra a pénteki jótékonysági vacsora, amit támogatói jegy vásárlásával is segíthetnek a kutyabarátok.

– Természetesen mindenféle támogatást elfogadunk, de legnagyobb szükségünk anyagi segítségre lenne. Nem a kutyák etetése, hanem a munkabérek kifizetése jelenti számunkra a legnagyobb nehézséget – hangsúlyozta Marancsikné. Mint mondta, két munkatársuk például nyugdíj mellett segít a menhelyen, havonta alig több mint 30 ezer forint fizetést kapnak, de csaknem ugyanennyi járulékot is ki kell fizetni utánuk. Az alkalmazottakra azonban nagy szükség van, mert önkéntes segítő alig akad. A közelgő hideg téli hónapokban pedig még kevesebben jönnek majd kutyát gondozni.
 

A kutyákért énekel Antal Timi is

A jótékonysági est szeptember 18-án, pénteken este fél 7-kor kezdődik a félegyházi Desperado étteremben, ahol fellép többek között Antal Timi énekesnő és a kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes is.


Fotó: Vajda Piroska



 

Kövessen minket a Facebookon is!