Helyi hírek 2015. szeptember 17. 15:30

Hortobágyon jártak a Nagycsaládosok

Képgaléria
Hortobágyon jártak a Nagycsaládosok
Hortobágyon rendezték meg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Őszi Találkozóját szeptember 12-én. Bács-Kiskun megye településeiről 780-an, Kiskunfélegyházáról 300, főként nagycsaládos kiránduló vett részt az utazáson. A program megvalósítását Kiskunfélegyháza város Önkormányzata pályázat segítségével támogatta.

Az Őszi Találkozó egybeesett a Hortobágyi Vadaspark napjával és a Hortobágyi Pásztorok és a Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozójával. A tagok a jó időnek köszönhetően sok érdekes és színvonalas programon vettek részt. Alkalmuk volt több, a táj jellemző ételét megkóstolni, mint pl.: slambuc, pásztortarhonya, szürkemarha pörkölt.

A Hortobágyi Nemzeti Parkban csónakáztak, megnézték az állat- és vadasparkot, a halastavi kisvasutat, a csárdamúzeumot, a madárkórházat, a kilenc lyukú hidat, a pásztormúzeumot. Kirándulásaik alkalmával mindig más tájegységet, települést ismerhetnek meg az egyesület családjai a „házigazda” helyi egyesület, önkormányzat és a helyi művelődési intézmények, kiállítóhelyek segítségével. A nap végén a NOE-tagok ajándékcsomagot kaptak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!