Helyi hírek 2015. szeptember 18. 11:30

Félegyházán rendezték meg a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye közgyűlését

Képgaléria
Félegyházán rendezték meg a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye közgyűlését
Kiskunfélegyházán, az ipartestületi székházban tartotta közgyűlését a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye szeptember 14-én. Az esemény kezdetén Kókai Géza lakiteleki lelkipásztor hirdette az igét, majd Hegedűs Béla esperes köszöntötte az egybegyűlteket.

Ismertette az egyházmegyére vonatkozó statisztikai adatokat, és visszatekintett az elmúlt évben megszervezett egyházi alkalmakra is. Legkedvesebb nyári emlékeként a közös megyei tábort említette, melynek keretében 14 gyülekezetből összesen 220 gyermek vehetett részt a programokon Balatonfenyvesen.

– Megpróbálunk minden területet átölelni és minden területet vinni a maga felelősségével és a felelősével – mondta, majd hozzátette, hogy előtérbe helyezték az ifjúság- és gyermek-munkát és nagyon fontosnak tartják a hitoktatás támogatását is. Hegedűs Béla végül, de nem utolsó sorban arról beszélt, hogy a diakóniai munkában, azaz a szeretetszolgálatban is segítségére voltak a gyülekezeteknek.

Ezt követően Hörcsök Imre, gondnoki megnyitójában megköszönte a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyháznak a szervezést, majd köszöntötte a város vezetőit is. Az alkalmon részt vett Kiskunfélegyháza polgármestere, Csányi József és a város alpolgármestere Rosta Ferenc is, aki egyben a kiskunfélegyházi református gyülekezet gondnoka.

Csányi József polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy a mai helyzetben nagy szükség van arra, hogy az egyház isteni útmutatással és a hit erejét gyakorolva segítse az ország és Európa vezetését.

A polgármester szavai szerint az alapvetően keresztény Félegyházán a hit ereje, az egyház iránymutatása – a városvezetést is segítve – olyan légkör kialakulását segíti, ami a város fejlődését mozdítja elő.
 

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!