Helyi hírek 2014. március 28. 11:24

A fiatalokért dolgoznak

A fiatalokért dolgoznak
A Natura Hungarica Alapítvány a NEA szakmai pályázata keretében a város ifjúságát szólította meg. Az elmúlt évben sikerült egy olyan 22 középiskolás fiatalból álló kisközösséget szervezni, melynek tagjai iskolán kívüli ismeretterjesztő és környezettudatosságot népszerűsítő foglalkozásokon vettek részt, és a programokon keresztül megtapasztalták az önkéntes munka örömeit is.

Ízelítő a megvalósult foglalkozásokból:

Kiss-Czakó Imre közreműködésével megismerkedtek a Kiskunsági Nemzeti Park különleges növényeivel, állataival, majd élmény dús programként lovas kocsival járták be a bugaci pusztát.  Miklya Luzsányi Mónika által vezetett foglalkozáson felfedezték önmaguk erősségeit, gyengeségeit, megtanulták elfogadni, értékelni magukat és egymást.

Horváth Péter, Balázs Béla - díjas fotóművész mutatta be több évtized alatt összegyűlt alkotásait és a fotózás kulisszatitkaiba is bevezette a fiatalokat.

Alapítványunk a megkezdett tevékenységét a fiatalokkal tovább folytatja. Célunk továbbra is az, hogy városunk fiataljai kreatív, az önkéntesség és a természet szépségeit értékelő felnőttekké váljanak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!