Program 2015. szeptember 20. 08:25

Szívünk napja - 2015

Képgaléria
Szívünk napja - 2015
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A mostani eseményt szeptember 27-én, vasárnap 15 és 18 óra között tartják Kecskemét főterén.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. A Világszövetség magyar tagjai - a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány - az első évtől kezdve csatlakozott a felhíváshoz.

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

Kecskeméten immár 18-ik alkalommal rendezzük meg a Szívünk Napját, hagyományos a Főtéren. A rendezvény lebonyolításában a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány, a Szívbetegekért a Szívinfarktus Megelőzésére Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei szervezete, az Ölelő Kéz Alapítvány közösen vesz részt.

A Szívünk Napja rendezvényén ingyenesen vehetők igénybe azok a szűrővizsgálatok, amelyek révén az emberek megtudhatják, hogy az adott pillanatban milyen állapotban is van szívük valójában. Az érdeklődők koleszterinszint, vércukorszint, vérnyomás, BMI, testzsír-százalék, haskörfogat mérésen, valamint obezitás vizsgálaton vehetnek részt. Az érdeklődők megtudhatják, hogy mit lehet, mit érdemes tenni az említett rizikófaktorok csökkentése érdekében.
 

Program:

Séta az egészségért Végig a megújult Rákóczi úton a Főtérig - Gyülekezés és szűrési könyvecskék kiosztása a Rákóczi út Vasútkert felőli végénél 14:45-től. A sétán résztvevők elsőként, soron kívül vehetnek részt a szűrővizsgálaton.

15.00 - Kecskemét Főtere 

- Megnyitó - Dr. Nagy András, Magyar Nemzeti Szívalapítvány 

- Szűrővizsgálatok: vérnyomás- , vércukor- , koleszterin- , testzsír- mérés, obezitás-vizsgálat, egyéni szív és érrendszeri kockázatmeghatározás

- "Egészségesen finom" - étrendi tanácsadás - Hohn Edit dietetikus és munkatársai 

- Újraélesztés-oktatás - Dr. Szabó István, Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Osztály és munkatársai 

- "Gyermekkuckó" - Vöröskereszt 

- Aero Fit Dance - fitness bemutató 

- Közös torna - Turcsányi Zselyke gyógytornász 

- Salsa táncbemutató és közös tánc a Dolce-Dance tánciskolával



 

Kövessen minket a Facebookon is!