Helyi hírek 2015. szeptember 21. 11:30

Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”

Képgaléria
Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”
Az egyháznak olyan értékei vannak, amelyeket meg tud mutatni az embereknek. Ezt a célt szolgálja a „Nyitott Templomok Éjszakája” rendezvény. Ilyenkor megnyitjuk a templomot, megmutatjuk az érdeklődőknek a tornyokat, a toronyórát, a harangot és az orgonát is. Ehhez kapcsolódóan pedig olyan programokat szervezünk, amelyek a látogatók, érdeklődők szellemi, lelki töltődését szolgálják – mondta Hajagos Gyula atya, a Szent István Templom plébánosa.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Félegyházi Baptista Gyülekezet szervezésében a Móra Ferenc Gimnázium előtt tartották meg Szabó Balázs koncertjét. A szentmise után a templom előtt, a Szent István téren a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar koncertje toborozta a közönséget.

A hagyományoknak megfelelően a „Nyitott Templomok Éjszakáján” egy kiállítás is nyílt. Az oldalhajókban, a tornyok lépcsőházában bizarr installációkon kortárs képzőművészeti alkotásokat láthattak az érdeklődők. A tárlatot ifj. Gyergyádesz László művészettörténész nyitotta meg, aki elmondta: idén arra kértük a kortárs művészeket, hogy az „Isten sugallatára” címet viselő kiállításon olyan alkotásokat állítsanak ki, amelyeken a keresztény gondolkodás tükröződik, kortárs művészeti nyelvezetben. Elsősorban megyei, köztük kecskeméti és kiskunfélegyházi alkotók jelentkeztek munkáikkal, és vendégként szerepeltek a Wesel Hugó Fotókör művészei is.   

A tárlatmegnyitó után a Constantinum Intézmény színjátszói adták elő a „Rafael” című darabot. Hangversenyt adott a Palestrina Kamarakórus, dr. Tóth Ákos klarinéton és Fazekas Tamás orgonán.

Az előadások ideje alatt a közönség már látogatta a kiállítást, a tornyokat, és sokan hallgatták Kovács Gyula előadását, aki a toronyóra történetét, működését mutatta be.

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!