Helyi hírek 2015. szeptember 22. 08:45

Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?

Képgaléria
Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?
Tisztának, rendezettnek, szépnek látják a parkokat a városban élők és a környékről bejárók. A kora őszi napsütéses időt sokan kihasználják egy kis üldögélésre, nézelődésre a parkok padjain. A padok megújulását, újrafestését minden megkérdezett észrevette, emellett a virágos zöldterületet is megdicsérték.

Rozália (83 éves):

- Használom a parkokat, mert nyugdíjas vagyok. Napközben gyakran kiülök megpihenni. A padokat és a közteret rendezettnek találom. Egyedül az nem tetszik, hogy nem nyesik, metszik szépre a fákat. A közmunkások szerintem nem értenek annyira hozzá, mint a régi parkgondnokok.

 

Bóta Gézáné (69 éves):

- Szépek a parkok. Nem idevalósi vagyok, de ha Félegyházán járok mindig a Petőfi téren üldögélek, ha tehetem. A padok tetszenek, szépen felújították valamennyit. Kiskunfélegyháza barátságos település, jobban érzem itt magam, mint a nagyobb városokban. Itt kevesebb zaj van, barátságosak az emberek. Ha valaki segítségre szorul, mindig akad valaki, aki ráfigyel. Tetszik, hogy rendesen takarítanak és locsolják a virágokat.

 

Terézia (81 éves):

- Szeretek sétálni a parkban. A Petőfi térit látom a legszebbnek, virágosították és kellőképp takarítják is.

 

Deák Gyula (84 éves):

- Tisztának találom a parkokat. Régebben eldobálták a szemetet, a műanyag flakonokat. Ennek nem látom mostanéában a nyomát. Sokat  javult a helyzet, korábban el voltak a közterek hanyagolva. Pedig akkor is voltak szeméttároló edények, csak voltak, akik nem dobták bele, meg nem szedték össze a közmunkások. Észrevettem, hogy újrafestették a padokat, mert néhány napig eltűntek, csak a vasszerkezetük volt a helyükön. Rá egy hétre már láttam, hogy szépen felújították. A fák is rendben vannak, kellemes a környezet. Jó érzés leülni ilyenkor, amikor tisztaság van.


 

G. Z. 



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!